Понеделник, 21 Май 2012 09:29

Нови електрически скутери от ВРОМОС за 1,600 лв и 1 лв/100 км

От

elektricheski_skuteri_vromos

ДОБАВКА август 2017 г.: Този блог може да съдържа неактуална информация. При интерес направи проверка за настоящи предложения!

Тия дни над страната плиска известно количество дъждец. А когато вали не е особено приятно да се кара нещо на две колела, освен ако не е закрито. За щастие лятото тъкмо започва и точно навреме за новите модели електрически скутери на Вромос. Накратко, това е компанията, продала най-много електрически превозни средства за лична употреба в България. ОК, ако не броим Балканкар, въпреки различното предназначение на продукцията на нашия отколешен електро гигант. Вромос е базирана в Бургас, но има представителства и в Русе, Варна и София. ОК, да видим какво е новото при електрическите мотопеди от vromos.com...

Когато излизам на пазар в квартала често ме залива свирепа доза шум и пушек от скутера на близкия китайски ресторант, с който младо момиче наперено разнася поръчки. Викам си само да имаше как да се смени с електрически. Ще бъде 100 пъти по-добре. Електро скутерите са забавни за каране, безшумни, а да не говорим за това, че за изминаване на 100 км ви трябва левче.

Единият от двата нови модела на Вромос се казва ECO CRUISER. Електромоторът му е интегриран в задното колело и получава енергия от четири  22Ah гелови батерии, които може да заредите от всеки обикновен 220V контакт. Чудесно, едно кабелче под седалката и дето се вика, няма как да закъсаш - все някъде ще намериш да бутнеш щепсела. С едно зареждане на батериите и при максимална скорост 45 км/ч ECO CRUISER изминава до 60 км и този разход (на ток) направо ме сащисва – 1 лев на 100 км!

ECO CRUISER има класически, но модерни форми, с интегрирани фарове и диодни светлини, но другото ново предложение на Вромос е с доста по-агресивен дизайм. ECO SPEED има абсолютно същите характеристики като ECO CRUISER това, което засега не сме споменали е, че и двата електро мотопеда си имат хидравлична спирачна система отпред и отзад. С размер на гумите 130/60-13 изненада в колелата няма и остава да ви кажем само, че тези чудесни нови електроскутери се продават за по 1,600 лв парчето. Това, честно казано, май ги прави едно от най-изгодните и достъпни превозни средства на нашия пазар и моля ви, не забравяйте, че те са абсолютно безшумни и чисти. Ще предложа на собственика на ресторанта да вземе такъв – така в квартала ще има еко доставки на китайско.

eCars.bg

Прочетено 46370 пъти Последна корекция Вторник, 15 Август 2017 21:27
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.