Петък, 15 Юни 2012 13:18

BMWi Pedelec: Електрически велосипед в (i3) багажник

От
elektricheski sgavaem velosiped bmw-i

С не особено стандартен вид, малкият сгъваем електрически велосипед на BMW видяхме за първите на снимките от щанда на компанията на автосалона в Пекин по-рано тази година. Там електро колелото правеше компания на зареждаемия хибрид BMW i8 Spyder, но специално място му е отредено в багажника на електрическия i3...

Електрическият велосипед е част от новата BMW i стратегия, базирана на електромобилните технологии. По-важното за нас, потребителите е, че електро колелото е част от новите по-атрактивни пакети, в които с електромобил ще получаваме и зарядна станция, мобилни приложения, обучение, безплатни екстри и такива благинки като (сгъваем) електрически велосипед. Може да не е (по) евтино, но пък е чудесно да получиш повече ефективни и полезни неща в пакет, при това далеч по-атрактивен от тези, които ни се предлагат със сегашните конвенционални коли.

Към това се прибавя и новата идея на BMW i със специални "електрически" салони, в които (както и чрез интернет) да получаваме всичката необходима информация за електромобилите на компанията, като в първия отворен BMW i магазин в Лондон.

Със сгъваемото колело BMW i иска да разшири предложенията в рамките на i гамата, предоставяйки ни възможност да комбинираме лукс и екологичност. Електро велосипедът има мотор с мощност 250 вата, за максимална скорост от 25 км/ч. Колелото има още дискови спирачки, три предавки и е изработено изцяло от карбон и алуминий. Със заредената в батерията (за 4 часа) енергия електрическият велосипед на BMW i изминава до 40 км и както вече знаете е конструиран да пасва идеално в сгънат вид в багажника на BMW i3.

Засега нямаме никаква идея как електро колелото ще се предлага като част от i-пакет, дали ще се продава отделно или каква ще бъде цената му. Със стартиращия след седмица (от Рим) Born Electric тур на марката – очакваме да разберем повече.

elektricheski sgavaem velosiped bmw-i-1

eCars.bg

Прочетено 5266 пъти Последна корекция Петък, 15 Юни 2012 13:54
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.