Print this page
Понеделник, 03 Септември 2012 15:26

Защо Берлин не ще електрическа формула?

От
berlin_elektromobili

Берлин е град, в който вече има не малко електрически коли. Всъщност, толкова, че създателят на PlugSurfing, чийто български вариант под формата на заряден локатор имахме удоволствието да създадем заедно, се премести от Лондон там. Миналата седмица пък електромобилният свят се оживи от нещо ново и доста мотивиращо – ще има електрическа формула. Моторните спортове винаги са вдъхновявали промени и в конвенционалните коли, които караме всеки ден, и за да е още по-интересно, идеята е състезанията с електрически формули да се провеждат в сърцата на големите световни градове. Само че, в иначе електромобилно настроен Берлин, не щат електрическа формула...

Точно преди изминалия уикенд, спортният секретар на берлинската община Стажковски разяснява това нежелание с краткото: "Дори без шума и миризмата на бензина, виждаме значителни затруднения от провеждането на такова състезание."

Всъщност отделът за градско развитие и защита на околната среда в градския парламент има желание да разреши състезанието, но вече е взето решение за отхвърляне на предложението, заради рисковете, които могат да възникнат от пилотиране на болиди със скорост до 240 км/ч по улиците на Берлин.

Все пак, Стажковски казва, че Берлин си оставя вратичка за бъдещо развитие по въпроса, "защото градът е ангажиран с ефектите върху околната среда,  без горива и без шум. Имаме и страхотния Lausitzring, който чака точно такива състезания".

Според вас в кои големи световни градове ще има е-формула? Може да ни кажете в коментарите отдолу Smile.

От: Mein-elektroauto

Снимка: auto-news.de

Прочетено 1290 пъти Последна корекция Вторник, 04 Септември 2012 08:12
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.