Сряда, 12 Септември 2012 09:00

Електрически Citroen Berlingo – иска ли питане?

От
electricheski-citroen-berlingo

След като качихме на нашата Facebook страница снимка и на новия електрически Citroen Berlingo с уточнението, че едва ли има смисъл от специална статия, след като имайсторихме такава за брата близнак Peugeot Partner, желанието да се индексираме добре и с този нов модел все пак надделя. Да, признаваме си, че го искаме, а и все пак са си няколко реда информация по въпроса...

Citroen Berlingo Electric визитка
Електромотор Синхронен
Мощност 49 кВ (67 кс)
Въртящ момент 200 Нм
Батерия (х2) 22.5 кВтч
Пробег 170 км
Зареждане бавно/бързо 6-9 ч/30 мин
Товароносимост 685 кг
Дължина 4.38/4.63 м
Товарен обем 3.3/3.7м3
Цена България Нямаме инфо

То по-важното е какво искате вие, макар че като става дума за избор между двете отявлени френски баничарки, било то в електро вариант, май ще опира повече до дизайн или екстри. Това е така, защото няма каква да разтегляме локуми – Berlingo е абсолютно същия в техническо отношение като Partner – плод на сътрудничеството между PSA и Mitsubishi в сферата на електрическата мобилност. И това е втората съвременна стъпка по тези съвместни електромобилни действия, след като i-MiEV се появи на европейска земя под формата на Citroen C-ZERO и Peugeot iOn.

За динамичните показатели на двата модела сега няма информация, но може би като товарни превозни средства за тях ще ви интересува повече пробегът с едно зареждане на батерията. При "оферирани" 170 км ще е добре да говорим за нещо от сорта на 150 км гарантирани, като се надяваме вече на по-нисък спад на капацитета през зимата, отколкото при по-малки електромобили, които разбрахме как се представят в зимни условия в България в самото начало на 2012-та.

Електрическият Berlingo трябва да се появи на пазара следващата есен и понеже се познаваме добре с хората в Автомотор Корпорация, по някое време ще разберем какво мислят за продажбите в България, че да ви светнем своевременно за срокове и цени.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 3537 пъти Последна корекция Сряда, 12 Септември 2012 09:27
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.