Print this page
Сряда, 29 Май 2013 14:00

Активността ни във Facebook, Twitter и Youtube, вече задвижва електромобил!

От
В този блог: Споделяй, харесвай, коментирай и гледай активно в социалните мрежи, за да се движи електромобилчето! Виж:
Elektricheska konversia, zadvijvana ot deinostta ni w socialnite mreji
Първата в света конверсия на електромобил, задвижван от социалните ни дейности в мрежата

Група тийнейджъри от Канзас Сити, САЩ, са трансформирали Volkswagen Karmann Ghia модел 1967, в първата в света електрическа кола, задвижвана от... социални медии! С помощта на нестопанската MindDrive, младежите превърнали ретро автомобила в електромобил, който получава енергийни импусли за всеки 'туийт' в Twitter, 'лайк' във Facebook, както и социалните медиа-дейности в Youtube и Instagram.

По-точно: MindDrive създаде социално-медийно захранван електромобил, ангажирайки млади хора (покрай тяхната пристрастеност към социалните мрежи), като им дава умения за изграждане на електрически превозни средства.

Тъй като много от младите хора са всекидневно 'отдадени' на общуване-споделяне-харесване и т.н. в мрежите, MindDrive решили да комбинират любовта им към Facebook и другите платформи, с възобновяема енергия. Използването на електронната платформа Arduino, осигурява свързването на класиката Karmann Ghia, към мрежа за наблюдение на неговото социално-медийно 'подхранване'.

Колата работи на 'социално гориво'; тя ще губи скорост, ако не получава достатъчно туийтове, лайкове, хаштагове и прочие модерни 'български' думички, стимулирани от социалните общности. С двете 'пароли': # MINDDRIVE или @ minddriveorg, които потребителите споменават в дейностите си, електромобилът получава определено количество енергия, а това насърчава младежите ( 'що пък само младежите?) да използват своите социални умения в медиите за представяне и популяризиране на ЕПС (Електрически Превозни Средства). Разбира се, трупа и червени точки на MindDrive.

Nov nachin na zahranvane na elektromobilРеволюционно захранване на електромобил - сега в Америка, скоро и у нас...дет' се вика. А дано!

Хайде, сега: бързо в социалните си профили, добавяйте # MINDDRIVE или @ minddriveorg – според ползваната програма, пращайте електрически импулси към електромобила и разкажете по-долу за приноса си!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 1775 пъти Последна корекция Сряда, 29 Май 2013 23:51
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.