Print this page
Сряда, 10 Юли 2013 19:00

'Twizy' отговор от Nissan: готин замисъл, работеща формула

От
Nov elektricheski model ot Nissan, shte e baziran na modela Land Glider
Микс от технологиите на Land Glider и Twizy, ще е в основата на нов микро-електромобил от Nissan
В този блог: Изглежда, класът 'микро личен електромобил', се очертава като доста апетитен за автопроизводителите. Не е само заради цената – предлага ни се нов продукт!

Въпреки, че са под обща 'шапка', Nissan и Renault са конкурентни производители и успехите на единия, са проводник на сходни действия у другия - впрочем, не само между тези две компании.

Интересната идея за забавен градски електромобил, с цената и характеристиките на Twizy, и най-вече постигнатото потребителско одобрение в Европа на модела на Renault, провокираха реакция: от Nissan обявиха, че подготвят електрическа кола с Twizy-характеристики - те вече имат идентична версия, само емблемата е различна, с доста тъпото 'служебно' име New Mobility Concept. Но сега ще представят нов микро-електрически електромобил, със затворено купе (тук 'дръпват' на Renault - базовото Twizy си е 'про?ветривко') , вдъхновена от Nissan Land Glider, представен през... 2008 година.

Tova e Nissan New Mobility Concept, no mnogo po-populyaren e 'bliznakut' mu Renault TwizyТова е Nissan New Mobility Concept! Открийте десетте разлики с Twizy...

Етиен Хенри от Nissan каза за Automotive News Europe: "Бъдещето на електрическите автомобили ще съчетава компактността на мотоциклет и защитата, предлагана от кола."

Най-вероятно, бъдещата версия на Nissan ще е със сходни показатели като туизито, а се предполага, че ще използва функцията за накланяне на концепцията Land Glider.

Между другото, на последното автошоу в Женева, Toyota показа I-Road, която е в същата – явно модерна – стилистика, но всъщност е триколесна. Този модел също е с напълно затворено купе, а догодина ще премине тестове, на които няколко прототипа I-Road ще бъдат подложени.

I Toyota ima predstavitel pri elektricheskite mikro-koli - trikolkata I-RoadToyota също има електрическа микро-кола – I-Road – явно в новия сегмент конкуренцията ще е здрава...

Пазара на градски микро-електрически автомобили е в начален стадий, но добрите продажби на Twizy ще 'повлекат крак' и за други марки – така казва историята!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2794 пъти Последна корекция Сряда, 10 Юли 2013 23:21
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.