Четвъртък, 14 Ноември 2013 15:13

Електрически Tesla-пикап? Апетитът идва с...

От
Електрическият пикап на Tesla, ще прилича на Ford F150
В този блог: До 5 години, ще има електрически пикап Tesla! Ве?рвайте, казва го Елън Мъск

Периодично Елън Мъск (собственикът на Tesla Motors) говори за производството на електрически пикап. Съдейки по реализацията и успеха на моделите на Tesla, сме склонни да вярваме, че 'подхвърлянията' за ел.камиончето, няма да останат просто напразно изречени, а в близко бъдеще ще се появи поредния Tesla електромобил.

Ясно е, че идеята има смисъл: електродвигателят разполага с голям въртящ момент още от много ниски обороти - добра характеристика за товарни автомобили, а икономията при големите 'лапачи' на гориво, ще е много по-сериозна, спрямо малките градски коли, например. Плюс всичко, знаем колко много Америка обича (своите) пикапи, а напоследък има тенденция това да се харесва и в Европа.

Сега няма кой-знае-колко нова информация, но последните изявления са относно визията: електрическият пикап на Tesla,ще е подобен на култовия модел F-150 на Ford (за септември, в САЩ, са продадени 60.000бр) !

Коментарът дойде от самият Мъск, който каза за Business Insider, че има голям интерес към компанията му, относно евентуално производство на електрически товарни коли за градски доставки, ванове или малки камиони. Той потвърди, че има такъв проект, но по-скоро не комерсиални, търговски модели, а типичен пикап за частни нужди, нещо от рода на Ford F-150. Реализацията на пикапа, се очаква в рамките на идните 5 години.

С мощна батерия за сериозна работа и добър пробег, ще е ел.пикапът на TeslaС мощна батерия за сериозна работа и добър пробег, ще е ел.пикапът на Tesla

Дотогава, батериите за електромобили трябва да осигуряват по-голям пробег, да са по-евтини и достъпни като цяло. Това би трябвало да позволява голям батериен комплект, да осигурява на пикапа сила за сериозна работа и добър пробег, както и да бъде конкурентен на настоящите петролни модели.

Това е нещо, което си струва да запомним: подобряването при производството на батерии, ще намира приложение при всички Tesla-модели. Може би втората генерация на Model S (в рамките на въпросните 5 години), ще е с още по-голям пробег и по-добра цена? А може би ще е по-скоро? Чакаме...

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 4425 пъти Последна корекция Четвъртък, 14 Ноември 2013 21:46
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.