Вторник, 26 Април 2011 08:00

Нови подробности за електрическото BMW ActiveE в САЩ

От
Електрическо BMW ActiveE

Наскоро писахме за излизащото тази есен на пазара в САЩ (в седем градски зони) електрическо BMW ActiveE, като част от програма за тестване на търсенето на луксозна електрическа кола и за проучване на това как шофьорите използват електромобила.

BMW AG планира да предложи 700 електрически ActiveE в градовете Лос Анджелис, Сан Диего, Сан Франциско, Сакраменто, Бостън и Ню Йорк и щата Кънетикът. BMW предлага двугодишен лизинг за $499 на месец и авансово плащане от $2250.

ActiveE е купе от 1-серия с литиево-йонна батерия, която дава на автомобила достатъчно мощност за пробег от около 160 километра между зарежданията. ActiveE се предлага в бяло, със специални графики от двете страни.
Аарон Сингър-Енглар, мениджър проекти електрически коли за BMW в Северна Америка, заяви, че това ще помогне на компанията да събере данни, тъй като се разработва нова електрическа кола, която ще излезе на пазара през 2013 година, както и ще покаже на потребителите, че електрическите коли могат да бъдат динамично шофирани машини.

"Това е първата кола, за която сме щастливи да кажем, че е 100% електрическа и в същото време 100% BMW", каза в кулоарите на ню-йоркското автомобилно изложение Сингър-Енглар.

ПОД КАПАКА: Батерията на ActiveE се зарежда от 4 до 5 часа със зарядно, което BMW ще инсталира в дома на водача. Електрическото BMW може да измине около 40 км след един час зареждане, има мощност от 170 конски сили и може да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 9 секунди;

ВЪТРЕ: Батерията и двигателя, монтирани върху задната част на колата, са поставени така, че вътрешното пространство е същото като в купе на 1-серията с ДВГ. ActiveE има специален светло-сив интериор и дисплей, който показва на водачите колко далече са от най-близката станция за презареждане на батериите и колко енергия им остава.

ЦЕНА: ActiveE ще се предлага с договор за лизинг от две години на стойност $499 месечно и авансово плащане от $2250. Това може да съпоставите с $349 на месец за срок от 36 месеца и авансови $1995 за електрмобила на Nissan, Leaf и $350 на месец за 36 месеца и $2500, предвидени за Chevrolet Volt - електромобилът с удължен пробег на GM.

ОДОБРЕНИЕ: BMW е първият луксозен електромобил на пазара в САЩ и ще натрупа ценен опит от лизингополучателите, тъй като за пуск през 2013 година се подготвя ново електрическо BMW.

ОЧАКВАНИЯ: Пазарът на луксозни хибриди е равнодушен и това може да се отнася и за луксозните електромобили на BMW. Наемането на един ActiveE ще струва $100 повече  на собственика на месец от редовния автомобил от 1-серия.

bmw-activee-elektromobil bmw-activee-elektromobil-1 bmw-activee-elektromobil-2 bmw-activee-elektromobil-3 bmw-activee-elektromobil-4 bmw-activee-elektromobil-5 bmw-activee-elektromobil-6 bmw-activee-elektromobil-7

От: Bloomberg Businessweek

Прочетено 1994 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:13
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.