Сряда, 13 Юли 2011 14:43

Chevrolet Volt постъпва на служба в полицията на Ню Йорк

От
Chevrolet Volt ще патрулира по улиците на Манхатън

И ако това не е добър пример в полза на разпространението на електромобилите, не знаем кое е. Вчета кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви първите бройки от общо 50 броя Chevrolet Volt NYPD полицейски патрулки, които ще започнат да кръстосват безшумно улиците на Манхатън тази година. Какъв антипод само - по принцип полицейските коли в САЩ разполагат с големички V8 двигатели, които... то е ясно какво...

"Това е най-новото и голямо попълнение от електромобили към градския автопарк, който вече е най-голямата 'чиста автофлота' в САЩ", каза Блумбърг в обръщение. "Ние ше продължим да бъдем за пример в това отношение и сме длъжни да осигуряваме на нюйоркчани една по-чиста атмосфера и условия на живот."

"С такъв пример хората определено стават много по-склонни да изберат електромобил. Нашата работа е да се уверим, че обществото е наясно с фактите, да се уверим че всеки може да направи сам своя избор и ако иска да кара електрическа кола, ние сме тук, за да изградим нужната инфраструктура. Всичко това е част от нашия PlaNYC дневен ред за един по-зелен и по-чист Ню Йорк."

Volt е първата електро кола, която влиза в автопарка на полицията в Ню Йорк. В допълнение, полицейското управление на Ню Йорк ще включи в своя автопарк и 10 10 електрически Ford Transit Connect, както и 10 Navi-Star електро камиона".

Имат си хората, включват си. Ние не правим (още) електромобили, но Литекс Моторс показа Great Wall Voleex C20 EV на Автосалона в София и ако някой ден колата влезе в производство в новия завод на компанията в Ловеч, това ще се промени. Заявката е дадена - остава да се изпълни Wink.

eCars.bg

Прочетено 1661 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:47
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.