Четвъртък, 21 Юли 2011 09:00

Toyota RAV4 EV все пак ще е достъпна за всеки

От
Toyota обеща RAV4 EV на всички

След като първо излезе информация, че Toyota ще продава RAV4 EV през 2012 г. само на фирми с автопаркове, в опровержение автопроизводителят обяви, че електрическата RAV4 определено ще се продава и на крайни потребители. От компанията очакват засилен обществен интерес към RAV4 EV и имат голямо желание да информират потребителите, че сред бъдещите модели на компанията има Toyota, задвижвана с батерии...

Всъщност Toyota ще пусне два електромобила на пазара през 2012 г.: RAV4 EV и Scion iQ EV (Scion се продава в САЩ). Но с новата информация, че RAV4 EV все пак ще бъде достъпна за всеки, микро колата Scion iQ EV все пак ще бъде достъпна само за клиенти с фирмени автопаркове и програми за споделяне на коли.

Toyota показа второто поколение RAV4 EV по време на автошоуто в Лос Анджелис през 2010 г., след което малка серия от тези конвертирани RAV4 се използва за демонстрации и програми за оценка през 2011 г. Доставчик на батерията и други компоненти е Tesla Motors, а RAV4 EV версията, която ще излезе на пазара следващата година ще бъде изцяло преработена (Първа фаза електромобил).

Ето и какво прес съобщение пусна Toyota по въпроса:

В скорошни публикации се появи неправилното твърдение, че Toyota RAV4 EV 2012 ще бъде продавана само на клиенти с автопаркове и програми за споделяне на коли. Ние бихме искали да изясним нещата. RAV4 EV 2012 определено ще бъде достъпна за всеки краен потребител. Ние очакваме засилен обществен интерес към RAV4 EV и имаме голямо желание да информираме потребителите, че сред бъдещите модели на компанията има Toyota, задвижвана с батерии.

[От: Thegreencarwebsite]

Прочетено 2628 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:38
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.