Вторник, 20 Декември 2011 19:13

Електрическа кола за Коледа, без депозити и чакане... от eBay

От
Fisker Karma на eBay аукцион

Имате ли регистрация в eBay? Искате ли (още сега) да си купите (луксозна) електрическа кола? Ако отговорът на първия въпрос е НЕ, а на втория ДА, значи имате много добра причина да си откриете сметка в най-големия световен онлайн аукцион. Ако вече си имате такава, значи просто минавате нататък.

Както обаче често става, освен причини се намират и условия. В случая едно от тях е да разполагате с добро количество парици, но за това вероятно вече сте досетили от издайническата дума луксозна в един от двата комплекта кавички малко по-напред...

Преди време се занимавах с внос на коли от САЩ и известно количество от тях за закупени точно от eBay. Профилът ми там вече доста 'остаря Laughing' и гони десетака и след известно количество сделки в началото 'системата' заработи гладко за мен. Наддаване или директна покупка, спечелване, оформяне на документи, корабен превоз,  митница, КАТ и хайдееее по шосетата. Казвам това, защото макар да отнема малко време, това е доста добър начин човек да се сдобие с кола, която скоро няма да се появи на нашия пазар и такъв шанс в момента има всеки, който иска да кара чисто нов електрически Fisker Karma 2012 преди останалите.

Първият модел на Fisker Automotive тъкмо започна да се появява при дилърите на компанията в САЩ и хоп, не щеш ли, се пръкна и на eBay. Щедър продавач (или може би трябва да го наречем препродавач) е склонен да се раздели с една от двете бройки, с които разполага, чрез следния eBay търг за Fisker Karma модел 2012. Е, като ще е 'зелено', защо да не е и 'помагащо' - допълнителната кола се продава с цел благотворителност и колкото повече се вдигне крайната цена, толкова повече пари ще се съберат за каузата.

Началната цена е $124,000 и въпреки липсата на информация за стойността, на която колата е закупена, поне се споменава за скорошната актуализация, според която Fisker вдигна базовата цена на Karma на $106,000. Въпросната кола, както се вижда от страницата на търга е с пясъчен цвят, което през лятото определено е добра опция, макар че това не може да се каже за черния кожен салон - който има такъв, знае защо.

Та, благотворителност има, но да видим каква. Според обявата, продавачът казва, че ще дари 5 процента от покупната цена и цялата сума, която се натрупа отгоре от наддаванията. Иначе казано, ако колата се продаде за $150,000 - Фондацията на Майкъл Дж. Фокс за изследвания на болестта на Паркинсон ще получи общо $19,500, а при цена от $220,000, сумата скача на $66,500.

Колегите от Green Car Reports са опитали да направят телефонна справка за обявата, но са попаднали на телефонен секретар и името Едуард Камачо, което не си пасва особено с "Kevin B" - eBay потребителското име, на което е регистриран аукционът. Допълнително притеснение, особено за по-опитните eBay потребители, е малкият брой отзиви (само шест) за "Kevin B", но не пречеше да ви запознаем с офертата. Купувал съм неща и от продавачи с по-малко отзиви и добре си спомням колко усилия положих да убедя продавача на първия закупен от мен артикул, когато количеството на моите транзакции се изразяваше с една хубава нуличка, придружена със светеща лампичка.

Е, в следващите дни ще се разбере колко реално е всичко това, но предвид наличието на снимки, нямаме причина за кой знае какви съмнения и ако всичко е наред, някой ще си направи чудесен подарък за Коледа - супер луксозна електрическа кола с удължен пробег.

[От: Green Car Reports]

Прочетено 2470 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:56
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.