Сряда, 13 Юни 2012 19:17

Демо: Първи BMW i магазин в Лондон, с електрически велосипед

От
BMW-i-Store-london

От началото на тази седмица по мрежата циркулират мнения, че BMW няма да продължи електро програмата си, на която посвети специална подмарка, наречена BMW i, след i3 и i8. Няма какво да разсъждаваме по тези спекулации (според които компанията се опасявала от ниски продажби) по две причини – ето го отворен първият BMW i салон в Лондон и второ – Facebook групата на BMW i скоро ще врътне милион. Колите просто са невероятни и няма как да не се харесат и продават. Освен това говорим за BMW...

В края на 2011 г. бях в Лондон и не пропуснах известния Hyde Park, но за да видя новите електрически модели на BMW в луксозния салон на компанията на Park Lane ще трябва пак да мръдна до английската столица. Защо BMW избра Лондон за първия си BMW i салон? Като официален превозвач на Олимпийските игри в града това лято BMW осигурява 200 електрически Active E коли, като част от цялата олимпийска флота. Затова, какво по-подходящо място за демонстрация на наследника (задвижващата система на i3 се тества в момента в Active E) от Лондон...

За отварянето на първия в света i Store, BMW показва обновена версия на електрическия i3, както и нов концептуален електрически велосипед. Наред с това, компанията ще ни представи подробности за новите пакети, предназначени специално за "електромобилни" клиенти.

Обновен интериорен дизайн

Последните медийни снимки на BMW показват просторен интериор, който съчетава "уникален микс от рециклируеми сурови материали", както компанията ги нарича. Тапицерията, например, комбинира грижливо подбрана вълна и естествено оцветена кожа, а предната седалка в стил пейка и липсата на централна конзола с всичките обичайни уреди и аксесоари в нея означава, че ще можем да се измъкваме лесно от другата врата, когато сме спрели натясно, в стил стара американска кола.

bmw i3 onbnoven interiorМоля ви, не го променяйте при производството...

Таблото пък е почти симетрично и е покрито с дърво, което BMW с гордост обявява за добито от европейски гори, а впечатление правят също 6.5-инчовото свободно стоящо табло и 8.8-инчов централен ино екран.

Закъде без електрическо (сгъваемо) колело

В нашия сайт вече наблюдаваме много повече търсене за електрически велосипеди и това има своето обяснение – електро колелата са най-евтините електрически превозни средства, за управлението им не е нужна шофьорска книжа и поддръжката им е минимална. За разхода (от стотинки) по придвижването, няма какво да говорим.

bmw i elektricheski sgavaem velosipedЕлектрически сгъваем велосипед в комплект с BMW i3

Та и BMW, покрай обновения i3 и супер динамичния i8, представя готин сгъваем електро байк, който да си сложиш (сгънат) в багажника на i3. Колелото има три предавки, дискови спирачки и електромотор, който осигурява асистенция до скорост от 25 км/ч. Според BMW, пробегът на електрическия велосипед е в диапазона 25 - 40 км с едно пълно зареждане на батерията от домакински контакт за час и половина.

Това обаче ще ви хареса най-много – електрическото колело може да се зарежда директно от самия BMW i3, а не е ли това идеалният микс за ежедневна електрическа мобилност?

Онлайн и "спец" продажби в комплект със супер обслужване

Преди старта на продажбите на BMW i3 2014 и BMW i8 2014, BMW се ангажира със супер обслужване за потенциалните BMW i клиенти, под формата на 360? Електрически пакет с поддръжка, обществено зареждане, домашно зареждане и нещо наречено "гарантирана мобилност".

По подобие на други автопроизводители, BMW не планира всички дилъри на компанията да предлагат i серията и както M5 сертифицираните салони, желаещите да предлагат електрически коли ще трябва първо да получят i-тапия за целта Laughing.

bmw i3 onbnoven interior-2Стари (авто) моди в нови (електро) одежди

BMW ще разчита на мобилен бизнес екип от специално обучени BMW i спецове, които да ни осветляват подобаващо за новите електро модели и да ни дават съвети при покупка, като разбира се ще има и уебсайт за алтернативни онлайн поръчки за пристрастените към нета. Целта на 360? пакета е да ни е максимално удобно в ежедневното използване на новите BMW електромобили. Удобството включва подмяна на батерия, поддръжка, зареждане и даже конвенционална дизелова или бензинова кола, която може да се ползва при нужда.

Вие виждате ли накъде отиват нещата? Както личи от статията на новия електрически smart fortwo (с пакет sale&care), в опит да ни спечелят за електрическата мобилност автопроизводителите ще предлагат супер електрически пакети. За тази зараждаща се "мода" ще е бъде следващата ни статия...

[От: Green Car Reports]

Прочетено 4433 пъти Последна корекция Четвъртък, 14 Юни 2012 00:19
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.