02282015Съб

Електрически превозни средства на 'служба'

На: 18-06-2012 От:
Нов модел хибриден танк като този, ще е част от бъдещото военно снаряжение

Разрастването на електромобилната индустрия е факт и очевидно нейното предназначение, и максимално приложение е за облекчаване на градската мобилност. Оказва се обаче, че една от най-важните и скъпоструваща индустрия - военната - също има интереси и разработки, свързани с електрически превозни средства. Последния IDTechEx-доклад, дори се отнася за ЕПС в служба на военните, сигурността и полицията.

Това излагане на проучването на IDTechEx, прогнозира силно покачващ се процент на електромобили и машини на ток, който да предствалява около 15% от общите транспортни военни паркове до 2022 г., като влияние дори в този сектор, оказват високите цени на продуктите и привлечените високоплатени специалисти. За Щатите се спряга цифра, от порядъка на над един милиард долара годишно в рамките на следващото десетилетие и това само за бизнеса с приложенията, отделно от търсенето на военни транспортни средства за суша, въздух и вода. В доклада се подчертава необходимостта от отправна точка за максимално добри практики между всяко от звената, изграждащи облика на сегмента.

Безпилотните операции са много важни, особено за водоплавателни съдове и въздухоплавателни средства. Варианти на хибридни и чисто електрически мотори ще бъдат разполагани масово, в големи количества на необходимата техника.

Тази уникален доклад осмисля пъстрото разнообразие на електрически превозни средства, използвани за военна сигурност и полицейски цели, независимо дали са хибридни или изцяло електрически.

Огромен брой микро и нано 'джаджи' ще бъдат разположени за наблюдение и други военни цели, а за  противодействие на тях, би било почти невъзможно. Много от тях ще летят. Автономни електрически водни и подводни превозни средства, и безпилотни летателни апарати са още по-важна част от цялата тази история и всички са управление на бързата промяна в технологиите на части и задвижващи системи, както е обяснено в много таблици и текст в доклада.

Безпилотни, електрически машини ще навлязат във военното оборудване - за наблюдение, защита... а вероятно и атакуване - както при атаката срещу 'Ал Кайда', при която бе ликвидиран Осама

Например, мулти-режим за инкасирането и съхранението на енергия е все по-разглеждано и задълбочено разработвано. Остава надеждата, че използването ще е за полезни, мирни цели.

[researchandmarkets.com] [eCars.bg] [elektromobili.bg]

 

Последна корекция Понеделник, 18 Юни 2012 13:04
Петя Стефанова

Имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Анкета

На какви общодостъпни станции за електромобили предпочиташ да зареждаш?

Последните блог коментари

Лични съобщения от форума

Не си логнат/а.

Последни теми и коментари от форума

Още теми »

Ето ни и във Facebook ^_^