Понеделник, 18 Юни 2012 12:40

Електрически превозни средства на 'служба'

От
Нов модел хибриден танк като този, ще е част от бъдещото военно снаряжение

Разрастването на електромобилната индустрия е факт и очевидно нейното предназначение, и максимално приложение е за облекчаване на градската мобилност. Оказва се обаче, че една от най-важните и скъпоструваща индустрия - военната - също има интереси и разработки, свързани с електрически превозни средства. Последния IDTechEx-доклад, дори се отнася за ЕПС в служба на военните, сигурността и полицията.

Това излагане на проучването на IDTechEx, прогнозира силно покачващ се процент на електромобили и машини на ток, който да предствалява около 15% от общите транспортни военни паркове до 2022 г., като влияние дори в този сектор, оказват високите цени на продуктите и привлечените високоплатени специалисти. За Щатите се спряга цифра, от порядъка на над един милиард долара годишно в рамките на следващото десетилетие и това само за бизнеса с приложенията, отделно от търсенето на военни транспортни средства за суша, въздух и вода. В доклада се подчертава необходимостта от отправна точка за максимално добри практики между всяко от звената, изграждащи облика на сегмента.

Безпилотните операции са много важни, особено за водоплавателни съдове и въздухоплавателни средства. Варианти на хибридни и чисто електрически мотори ще бъдат разполагани масово, в големи количества на необходимата техника.

Тази уникален доклад осмисля пъстрото разнообразие на електрически превозни средства, използвани за военна сигурност и полицейски цели, независимо дали са хибридни или изцяло електрически.

Огромен брой микро и нано 'джаджи' ще бъдат разположени за наблюдение и други военни цели, а за  противодействие на тях, би било почти невъзможно. Много от тях ще летят. Автономни електрически водни и подводни превозни средства, и безпилотни летателни апарати са още по-важна част от цялата тази история и всички са управление на бързата промяна в технологиите на части и задвижващи системи, както е обяснено в много таблици и текст в доклада.

Безпилотни, електрически машини ще навлязат във военното оборудване - за наблюдение, защита... а вероятно и атакуване - както при атаката срещу 'Ал Кайда', при която бе ликвидиран Осама

Например, мулти-режим за инкасирането и съхранението на енергия е все по-разглеждано и задълбочено разработвано. Остава надеждата, че използването ще е за полезни, мирни цели.

[researchandmarkets.com] [eCars.bg] [elektromobili.bg]

 

Прочетено 2389 пъти Последна корекция Понеделник, 18 Юни 2012 13:04
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.