Вторник, 19 Юни 2012 09:36

На Албена и Сл. бряг, цяла флота електрически велосипеди под наем

От
elektricheski velosipedi-pod naem albena slanchev briag

След като ви разказахме подробно за електрическия велосипед DRAG MotivE и каква е разликата между Pedelec и e-bike, директно минаваме от теория към практика, защото идва ред на най-голямото нещо в българската електрическа мобилност досега – имаме си цяла флотилия от електрически велосипеди DRAG MotivE и GoPed триколки на Албена и Слънчев бряг. Две наши компании са направили първата в България система за отдаване на електрически велосипеди под наем – 80 DRAG MotivE (Pedelec) електро велосипеда и още 140 GoPed електро триколки, разделени между двата курорта, вече може да се наемат като част от общо налични в мрежата 400 велосипеда. Чудесна инициатива, която подкрепяме изцяло и за чието популяризиране помагаме ефективно...

Започваме с Албена, където системата се управлява от "Зоната 2002" ООД и ако познавате курорта знаете, че там има втора и трета линия. За последно почивах там със семейството си там през 2005 г. и добре си спомням безбройните стълби, които изкачвахме тогава, но ако сега сте там и си вземете електрически велосипед DRAG MotivE или GoPed, въртенето по пътя нагоре просто няма да го усещате.

elektro kolela albena

На Слънчев бряг пък за системата се грижи "Венид Електрик Байсикълс" ООД, чиято мрежа обхваща Равда, Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, та чак до курорта Елени. Ето така:

Venid ELECRIC

Цялата мрежа е изградена в партньорство с DRAG Bicycles и основното й предимство е възможността за наемане на велосипед от един пункт и оставянето му в друг пункт от системата.

Електрическите велосипеди, разбира се, разполагат със система за проследяване в реално време чрез уеб базирана система.

Мрежата разполага с множество пунктове, които покриват и двата курорта (в случая със Слънчев бряги "цялата дъга") и във всеки пункт има карта на цялата система. Ако вземеш електро колело от едно място, може да го оставиш на друго – то си е направо транспорт и ако работи в курорта човек може да се придвижва с този нов атрактивен и екологичен електро байк много лесно и приятно. Естествено това може да е удобно за всеки, по всякаква причина, включително просто за разходка за удоволствие и разглеждане или пък за бързо обикаляне из курорта.

Системата на Слънчев бряг покрива целия маршрут от Елените до Равда и с пробег от 40 км с едно зареждане на батерията (при най-силен режим на асистенция на DRAG MotivE), може да си обикаляш където искаш и да оставиш колелото в най-близкия пункт. В ECO режим, токът в батерията стига за близо 70 км пробег. Триколесните GoPed пък си имат и ремаркета, та може и да си напазаруваш за стаята и няма да носиш тежки торби. Засега заплащането за наемане на електро велосипед става в брой, на място в пунктовете.

Ето какво, вече няма нужда само да ви казваме от време на време за подобни неща в други държави – сега си имаме и ние в България. По този повод двете компании, управляващи системата в Албена и Слънчев бряг, предлагат партньорство за включване в мрежата, с 20% отстъпка от оборота за партньорите срещу:

  • Съхранение на велосипедите;
  • Попълване и подписване на договор-декларация от клиента;
  • Регистрация на продажбите чрез смарт телефон, осигурен от Венид Електрик или чрез интернет браузър;
  • Осигуряване на рекламна площ.

Венид Електрик пък има грижата за:

  • Осигуряване на достатъчен брой велосипеди според нуждите на партньора;
  • Поддръжка на велосипедите и екстрите;
  • Преразпределение на велосипеди при нужда;
  • Реклама.

Сега вече може да тествате електрически колела докато сте на почивка. Просто мръднете до морето или ако сте там, до най-близкия пункт от системата на Венид Електрик Байсикълс. Приятно каране и да ни пратите снимки и отзиви Cool. Междувременно, ние ще събираме още подробности за системата и ще обновяваме тази статия с тях.

eCars.bg

Прочетено 7672 пъти Последна корекция Вторник, 19 Юни 2012 12:26
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.