Sidebar

19
Вт, Юни
2 Нови блога
×
Привет от форума на eCars.bg

Някои хора харесват, други все още не разбират, а трети не си падат по електромобилите. Теб какви електромобилни теми те вълнуват? Имаш ли вече електромобил, планираш ли да си купиш скоро, какъв точно търсиш? Вероятно ще намериш отговори във форума или пък можеш да помогнеш на някой съмишленик да открие такива. Айде, приятно ;)

× Място за всякакви Nissan LEAF теми, коментари и мнения.

Nissan Leaf 2018

Преди 11 месеца 3 седмици #3264 от rrumpe
Nissan Leaf 2018 е пусната от rrumpe
Нови шпионски снимки, този път и на интериора:


Явно това ще е колата, защото съвпада с втората 'teaser' снимка на волана и таблото(и с първата на фаровете):
insideevs.com/nissan-teases-new-2018-leaf-interior/

Не съм вдъхновен :( Няма красота и изисканост. Каква е тази грозна козирка над таблото?! И това малко екранче на централната конзола. И дизайна от вън не е нищо особено. Нисан от водещ играч в електромобилността явно са решили да се преместят в опашката. Всъщност това е ясно от отдавна. Не може да се биеш в гърдите, колко си отдаден на идеята и за 6 години да не изкараш нито един друг модел. Всичко е било само за реклама - "да покажем колко сме напредничави като фирма".

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 11 месеца 3 седмици #3282 от ivand911
Отговор от ivand911 по тема Nissan Leaf 2018
Абе ако има 50-60 квч батерия другите недостатъци ще се преглътнат. Малкия среден дисплей е може би заради факта, че колата ще има автономно пилотиране. Гледах един клип в който колата си караше сама в града. Може и да има и по голям екран като опция. Тесла 3 даже няма и дисплей пред шофьора.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 11 месеца 2 седмици #3284 от eltosho
Отговор от eltosho по тема Nissan Leaf 2018
Колата определено е "тежък" фейслифт на настоящия модел а не нова платформа :-( . Също, из нета витаят слухове, че поне в началото ще е със 38-40kwh батерия. Уж Нисан не успели да се разберът със LG и за момента щяли сами да си правят батериите. Автономно пилотиране също няма да има. Ще е само "Nissan ProPilot" - нещо като първата версия на автопилота на Тесла, просто по-хитър круиз контрол за магистрала. Оня клип с автономния Leaf в Лондон беше от експериментален модел и едва ли Нисан ще го пуснат на пазара преди 2020 (май тая цифра бяха казали в клипа)
Според мен цената и наличието/липсата на течно охлаждане на батерията ще са решаващи за успеха на новия Leaf. Ако цената е под (28К USD, 30К EUR) и има поне 70-80kw DC зареждане ще си намери почитaтели и със 40kwh батерия.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 11 месеца 2 седмици - Преди 11 месеца 2 седмици #3285 от rrumpe
Отговор от rrumpe по тема Nissan Leaf 2018

eltosho писа: Колата определено е "тежък" фейслифт на настоящия модел а не нова платформа :-( .

Абсолютно съм съгласен и това ме разочарова най-много.
Не съм сигурен, че ще има много хора, които да предпочетат предпочетат този Лийф с 40кВч батерия за $30к пред Модел 3 с 60кВч батерия за $35к.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 11 месеца 2 седмици #3286 от rrumpe
Отговор от rrumpe по тема Nissan Leaf 2018

ivand911 писа: Може и да има и по голям екран като опция. .

Възможно е. Изглежда сякаш екрана може лесно да се подмени.
Иначе евентуално може да има почитатели ако цената е до $30к за 60кВч батерия.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 11 месеца 2 седмици #3289 от PETROV
Отговор от PETROV по тема Nissan Leaf 2018
Понеже сравнявате цените с Тесла 3 да кажа все пак, че обещаната цена от $35к "преди данъците" се отнася за US. За нас в България Теслите идват от "фабриката" в Холандия, което означава, че след ТРАНСПОРТ през океана, МИТА и ДДС колата без нито една екстра ще струва минимум €42к в Тилбург, Холандия. Плюс докарването до България /и на собствен ход не е безплатно /

А за NISSAN е много жалко, че са се отнесли толкова пренебрежително към новата модификация на LEAF. Вярно, че беше най продавания електромобил /в минало време, защото 400-500к жители на планетата дадоха по $1000 на "зелено" като за Лада и си попъчаха Тасла 3/ НО ПАЗАРА СЕ ПРОМЕНЯ МНОГО БЪРЗО и ако не успеят да извадят КОНКУРЕНТЕН автомобил ще си останат в миналото. А най важното което им липсва не е размера на дисплея и формата на фаровете, А БАТЕРИЯТА, т.е. максималния пробег с едно зареждане! Летвата се вдигна и всички други /вкл. "братовчеда" от РЕНО/ предлагат над 200 мили /320 км. Нямам идея колко ще струва "новия" LEAF в България

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 9 месеца 3 седмици #3362 от peposhi
Отговор от peposhi по тема Nissan Leaf 2018
Батерията на новия Лийф ще е 40кВтч. По-късно ще се предлага и по-голяма - очаква се 60кВтч на по-висока цена разбира се. Това е общото мнение по всички форуми до момента.
Дизайнът - това е много субективна материя. Напомня ми на Пулсар с преработена задна част с елементи от Джук/новата Микра... ще видим на 6-ти септември.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 9 месеца 1 седмица #3438 от PETROV
Отговор от PETROV по тема Nissan Leaf 2018
Благодаря peposhi,

Информацията ти е била точна!
И като видях и цената смятам, че модела 2018 ще продължи да се продава добре.
Да по нисък клас е от Модел 3, но и в цената има съществена разлика.
Нисан/Рено все пак са компания от високо ниво и си правят добре сметката.
Ако имам някакви забележки, те са към предварителната подготовка на пазара. Специалната форма на фаровете не е нещото което впечатлява феновете на EV. Да им кажеш нещо за ПРОБЕГ/БАТЕРИЯ/СКОРОСТ НА ЗАРЕЖДАНЕ е много по ИНТЕРЕСНО. Хубавото е че всички тези показатели са подобрени. НО МОЖЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 8 месеца 2 седмици #3502 от noki
Отговор от noki по тема Nissan Leaf 2018
Както отбелязах тук , днес в Омникар приемчикът на сервиза сподели, че от догодинa ще продават новия Leaf. Говорело се, че възможно най-скъпият вариант ще струва 90 000 лв. В тази връзка вече се провеждали обучения на механиците за сервизиране на електромобили.
Следните потребители изказаха благодарности: actionmonster

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 4 месеца 1 седмица #3804 от peposhi
Отговор от peposhi по тема Nissan Leaf 2018
През октомври присъствах на официалната презентация на новият модел Лийф в централата на Нисан в Дъблин.
Трябва да ви кажа, че колата изглежда страхотно на живо. Определено най-много промени има във визията на предната и задната част на автомобила. Вратите и предните подпори са същите като на стария модел. Много ми харесаха промените в разположението на скоростния “лост” и поставките за чаша, бутонът за вкл/изкл.
Показаната кола беше в черно и изглежда много добре.Предпочитам бялата или червената версия, защото подчертават линиите много по-добре.
Съпругата ми ми каза още след представянето, че се е загубила идентичността и уникалността на предишният модел. Въпреки, ме съм съгласен с нея, разбирам, че целта на новият автомобил и да се продаде в стотици хиляди бройки и да възвърне инвестициите.
Смятам, че новият Лийф наистина ще разчупи огромна част от недоверието към възможностите на електромобилите и има реална възможност да стане един масов автомобил...

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Създадено с Kunena форум