Sidebar

29
Пет, Мар
× Място за всякакви Tesla Model S теми, коментари и мнения.

Ръжда по дисковете на Model S

Преди 9 години 7 месеца - Преди 9 години 7 месеца #1423 от Гост
Ръжда по дисковете на Model S е пусната от Гост
По време на обиколката из Амстердам попаднах на 3-4 Model S и ми направи впечатление, че на два от тях (както и на един мини Espira Biro от тези под наем) дисковете са покрити с повърхностна ръжда. То си и валя, както се вижда от калта от пръскането на дъжда по паважа, натрупана по джантите, но обикновено дъждът не предизвиква ръжда по спирачките на ДВГ колите :lol:.

Сега като се зачетох в една тема в MyBMWi3 форума, където някой пише това:

And, while most of the newer ICE BMWs have automatic brake drying, the i3 manual suggests you do that when it is wet out to maximize your braking power, should you need it. It also should help keep rust from forming, which, can eventually require new rotors if they get grabby or end up warping as a result.


е хубаво крачната спирачка да не се игнорира (от хора като мен, които така обичат карането с един педал, защото спираш чрез регенериране).

Не зная колко време е седял на място този Model S, който снимах до един от каналите, но явно по-малкото използване на крачната спирачка при електромобилите прави възможно по-бързото образуване на повърхностна ръжда по спирачните дискове, което не е добре за тях, а и спирачната система не е постоянно "прокарана" от по-малката й употреба.

Пипках я полека и крачната спирачка по време на BMW i3 теста, но не особено често – май няма да е зле да включа една идея повече използването на крачната – нали съм карал близо 20 години кола така, няма да ми е трудно :lol:

Прикачени файлове:

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.