Sidebar

19
Пет, Апр

Напомняне, че стикерите за безплатно паркиране трябва да се удължават

Преди 9 години 10 месеца - Преди 9 години 10 месеца #1355 от mumojem
Днес удължих с 1 година стикера за безплатно паркиране на сина и зелена зона за Туизи в София.

Та реших да напомня на всеки, който кара електромобил в София, че стикерите важат за период от 1 година. Съответно трябва да се иде до центъра за градска мобилност на ул. Будапеща 17а, където точно вдясно след входа има 2 гишета за винетни стикери. Там срещу лична карта, талон и гражданска стикерът се удължава. Това става само в системата на ЦГМ – самият стикет не се подменя, остава си този, който вече е залепен на челното стъкло.

Направи ми впечатление, че една от служителките използва думите "все още паркират безплатно" и се надявам в ЦГМ и общината да има желание, а не противо-желание за подкрепа на електромобилите...

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 8 години 10 месеца - Преди 8 години 10 месеца #1850 от mumojem
Опаа, пак аз цяла година след първия анонс по темата.

Днес пак си удължих стикера с още една година, но пиша по следния въпрос:

За удължаването ми напомниха преди 3 седмици с имейл от Столичен център за градска мобилност – гот е да има кой да ти напомни.

В имейла имаше следния текст, който няма отношение към електромобилите:

Правото на локално платено паркиране за автомобил с рег. № CA0306A изтича на 11.06.2015. При условие, че желаете да продължите неговото ползване е необходимо отново да подадете документи (оригинал). Имайте впредвид, че нормативно определеният срок за предоставяне на право на локално платено паркиране е до 20 работни дни, поради което е необходимо да подадете своето заявление своевременно.


Като отидох днес на гишето ми удължиха стикера с година за няколко минути и служителката премахна този текст от стандартния уведомителен имейл :cheer:

Но на въпроса колко стикера са издадени (че си е индикатор за броя електромобили) пак попучих отговор в стил "не зная", което не го вярвам, защото в системата няма как да я няма бройката.

Имаме го инфото обаче, защото тези дни са регистрирани 1 нов Nissan LEAF и 1 нов Nissan e-NV200 и те са със стикери номера 105 и 106.

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 8 години 10 месеца #1852 от k.i.
Поредната пародия, за кво трябва да се удължава не разбиррам ...

Ще отида и аз да го удължа макар да не е ставало проблем, но дано и не става

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.