Sidebar

19
Вт, Мар
× Ако всеки каже по нещичко за себе си, след като се регистрира, ще си имаме нещо като приветствена книга. Пишете в нея :)

Здравейте

Преди 6 години 5 месеца - Преди 6 години 5 месеца #3536 от IvoAtanasov
Здравейте е пусната от IvoAtanasov
Здравейте и от мен.
Първо поздрави за сайтовете които поддържате, продължавайте в същия дух. Има доста информация за четене, а и предполагам с навлизането на пазара на повече електрически автомобили ще имате повече потребители.
Второ за мен, в близките години ще се присъединя към групата на електрическите автомобили като за сега съм се спрял на Hyundai IONIQ или Nissan Leaf 2. Практиката ми показва, че трябва да минат няколко години за да се коригират някои дефекти по нов модел независимо от макрата автомобили.
Трето, живея в Плевен и се занимавам единствено с ремонти на електрически повреди по автомобилите от близо 15 години. Все още за ремонти на електрически коли няма да говорим понеже повечето са нови или почти нови.
Четвърто, извинявам се че не успях да се видя с колегите от "ВсичкоТок" пред Интер Експо Център поради простата причина, че ми отне доста време да огледам всеки един електрически автомобил обстойно. Останах приятно изненадан от новия Nissan Leaf, нищо че всичко в менюто беше на японски и също останах НЕприятно изненадан от отговорите на хората отговарящи за моделите. В 50% от случаите отговорите бяха "не знаем", но все пак това са нови модели , така че простено им е :).
Пето, в следващата година ще закупим станции за зареждане на електромобили, така че ще поддържаме връзка. На този етап мога да предоставя безплатно от сервиза ни зареждане на електрически автомобили от нормална инсталация и от старият тип с 4 големи пина като мощността която заявихме когато правехме инсталацията на сервиза беше 35 kW. Ако някой има преходник и има минаване през Плевен моля да заповяда, скоро ще въведа данните в картата на ВсичкоТок.
Крайно време беше някой да пробие на пазара от фосили с електрически автомобил (Tesla) за да може и другите производители да извадят скиците за електрическите си модели.
Пожелавам на всички да подкарат електрички.
Поздрави

Най-много ме е страх от неизползван потенциал!
Харесано от: PETROV

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 5 месеца #3544 от PETROV
Отговор от PETROV по тема Здравейте
Най нормално е един професионалист /ЕЛ АВТО СЕРВИЗ/ да сложи Плевен на картата на електромобилността.
И след време ще си първия сервиз за Електромобили в северна България?
Естествена еволюция.
За зареждането, на първо време ако "инвестираш" 30-40 лв. в трифазен контакт СЕЕ-32А и/или СЕЕ-16А на достъпно място за паркиране е супер оферта.
Поздрави
Харесано от: IvoAtanasov

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 4 месеца #3550 от IvoAtanasov
Отговор от IvoAtanasov по тема Здравейте
Благодаря за мотивацията! В момента относно електромобилите (батерия,електромотор и проебразувател) всичко е на теория.В момента чета как се разглобява и измерва всяка една клетка на Nissan Leaf 1, но на теория е едно а на практика съвсем друго. Останалите електрически компоненти по автомобила са до болка познати.
Относно контактите съм задвижил нещата за едно външно табло. Само ако можете да ми обясните кой контакт е по-удобен и за улеснение ако трябва някакъв удължител.
Поздрави

Най-много ме е страх от неизползван потенциал!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 4 месеца - Преди 6 години 4 месеца #3644 от IvoAtanasov
Отговор от IvoAtanasov по тема Здравейте
Малко да си обновя информацията.
Като разгледах таблото ни се оказа, че няма да можем да пуснем голям заряд за зареждане на електромобили. Максимално ще бъде 11кВч като това за момента ще става от трифазен контакт тип CEE16 ( за пример Тесла ще може да зарежда за 1 час 50 км пробег, това е по данни на хора зареждащи от подобни контакти). Допитах се до mumojem (голямо Благодаря!) за малко информация относно инсталацията и вложихме едни 200 лв за кабел 5x6,кутия и CEE16 контакт. Да ви кажа честно 30 метра такъв дебел кабел не бях пускал през живота си ... прасето за коледа се гъта по-лесно! В близките седмици ще довършим всичко и се надявам някой да се отбие за малко "сокче" за колата и кафе.

Друго ме човърка отвътре и то е мнението на хората за електромобилите. Понеже на ден минават доста хора с автомобили за ремонт и си направих експеримента да питам за мнение, да им разясня това онова относно електричките, но отсреща винаги се изказват негативно за електромобилите(въпреки, че неразбират как работят), че едва ли не електрическите коли ще се трошат повече от ДВГ, а ако им покажеш реални примери се хващат за нещо друго което не им харесва или нямало да бъде както трябва. Клиентите с добри финансии са съгласни да пробват, но след някоя друга година защото нямало къде да зареждат по път и като им покажа картата на ВсичкоТок и plugshare леко се стъписват.Общото мнение е негативно и дори да ги обориш накрая отговора е " На мен дизелака си ми е добре". Шапка свалям на хората от eCars и на членовете на форума които се интересуват от вълната на промяната която вече ни залива.

Най-много ме е страх от неизползван потенциал!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 4 месеца #3646 от ElectricCarMan
Отговор от ElectricCarMan по тема Здравейте
Иво, втория абзац от мнението ти е си е за цяла тема сам по себе си. И аз се сблъсквам със същите проблеми. Изглежда сме на кръстопът както са били в началото на 20 век. Когато автомобилът е заменил конят. Хората ги е страх от промяната. Не щат промяна и се хващат за каквото може, само и само да успокоят съвестта си, че промяната няма да настъпи. Напоследък при мен се захващат за кобалта и ме обвиняват, че подкрепям детския робски труд с тия гадни електромобили. За други това да зареждат 30 минути на DC станция било ужас, те са си свикнали за 5 минути, нафтичката и хоп. За трети това е гадно, не бръмчи.
Но има го и момента, че убеждението започва със теб самия. Купи електромобил и поведи крак.
Харесано от: IvoAtanasov

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 3 месеца - Преди 6 години 3 месеца #3647 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Здравейте
И на двама ви се хващам за последните изречения :cheer:

"Общото мнение е негативно и дори да ги обориш накрая отговора е 'На мен дизелака си ми е добре'. Шапка свалям на хората от eCars и на членовете на форума които се интересуват от вълната на промяната която вече ни залива."

Никак не ме спира - щото си мисля за Крейг Патерсън - бяха нужни 20 години, за да успее каузата му - да бъде премахнато оловото от бензина...

Признателност, за шапката :). Топлина!


"Но има го и момента, че убеждението започва със теб самия. Купи електромобил и поведи крак." - абсолютно вярно и много мощно ефективно - нищо няма какво да говориш, показвай. Това прави магии!

Чисто и просто – КарамЕЛ :)
Харесано от: ElectricCarMan, IvoAtanasov

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 3 месеца #3668 от IvoAtanasov
Отговор от IvoAtanasov по тема Здравейте
ВсичкоТок - check
vsichkotok.bg/station/146-auto-electric-...ce-sashko-iliev.html
PlugShare - check
Място за паркиране има свободно между три зелени Кипарсови Туи или в гаража ако е свободно.
Ако има някой минаване през Плевен да заповяда, че контакта още е девствен :)




Най-много ме е страх от неизползван потенциал!
Харесано от: firesword, petrakis

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 3 месеца #3669 от petrakis
Отговор от petrakis по тема Здравейте
Супер, евала !

Колкото до това как хората приемат електрическите коли - аз имам хибрид и ел. колело - и аз съм слушал интересни коментари, но хората взеха да се интересуват вече и да говорят че няма избор и това е бъдещето.
А и със всяка нова технология е така, преди 30 години никой не се интересуваше от компютри а сега всеки има (поне по един :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 2 месеца - Преди 6 години 2 месеца #3771 от Jivko
Отговор от Jivko по тема Здравейте
Здравейте Колеги,


Аз съм много голям фен на Telsa,и случайно попаднах преди няколко дена на този форум. С най голямо удоволствие изчетох на един дъх всички теми свързани с Telsa S и X.Видях светлина в тунела със всички позитивни хора тук, даващи съвети и споделящи това което са преживели или са се сблъскали. Голям поклон на всички решили се да си закупят този прекрасен автомобил, и да споделят мига на удоволствие с нас.
Доста неща ме спират да направя тази крачка да си закупя това бижу.
На първо място липсата на оторизиран специализиран сервиз на Tesla
Липсата на изградена мрежа за зареждане както в градовете, така и по магистралите.
Неудобството да пътуваш от Варна-София, и да се наложи да се отбиеш да заредиш батерията. За целта трябва да влезеш в града (който и да е той),да се сблъскаш с трафика, и да се разочароваш че на единственото място за зареждане на ел.автомобил е спрял поредния “джигид”.


Искам да попитам, при покупка на нов автомобил държавата от своя страна по какъв начин поощрява и облекчава собствениците на тези екологични автомобили. До колкото знам в Норвегия и други “бели” държави връщат или намалят цената на автомобила с държавни субсидии или нещо подобно.

От Варна съм и с най голямо удоволствие бих си побъбрил с някой фен или собственик (ако има път и желание) по много теми свързани с колата.

Аз съм морско лице и доста пътувам из света.Няколко пъти съм бил в различни градове в Щатите и първото място където отивам е в шоурум на Tesla.

Първо се бях насочил към Tesla S, но с течение на времето промених избора на X. Мисля,че всичко е въпрос на време да изпълня една моя мечта.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 2 месеца #3774 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Здравейте
Живко здрасти и добре дошъл. Интересно е, че си ни открил случайно, как стана? :)

Една бърза молба да си отвориш нова тема в този раздел за добре дошли, а иначе имаш си градски с мнооого Tesla опит - cokey. Той ще види и ще се включи да те светне за много неща.

Набързо ще ти кажа, че никога не препоръчваме Tesla от щатите. Цените са по-ниски, но забравяш за Supercharger мрежата в Европа, както и за трифазно АС зареждане.

И една бърза препоръка - преди да качваш снимки ги преоразмерявай малко от малко, ако можеш - или им намалявай размера, защото големите се зареждат много бавно.

Има още много неща, драсвай си една тема и да почваме :).

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 2 месеца - Преди 6 години 2 месеца #3776 от Jivko
Отговор от Jivko по тема Здравейте

mumojem писа: Една бърза молба да си отвориш нова тема в този раздел за добре дошли:.

Здравейте,приемам критики,търсих тема за нови съфорумци,но не успях да намеря.

mumojem писа: И една бърза препоръка - преди да качваш снимки ги преоразмерявай малко от малко, ако можеш - или им намалявай размера, защото големите се зареждат много бавно..

За снимките ,ще ги преоразмеря и пак ще ги кача :))

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 7 месеца #4304 от IvoAtanasov
Отговор от IvoAtanasov по тема Здравейте
Сезонът за обслужване на климатици е в разгара си и мисля да направя една промоция на фреона. Интересува ме колко хора от форума са с фреон R134a на електромобилите си? Благодаря предварително

Най-много ме е страх от неизползван потенциал!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 7 месеца #4305 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Здравейте
Ммм за електрички на зная колко хора, но скоро напълних шеви вана - нещо изпуща, че миналата година го пълниха и сега беше останал със 100 грама, а му трябва кило. Цифрица си откара.

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 7 месеца #4306 от IvoAtanasov
Отговор от IvoAtanasov по тема Здравейте
Тази година вдигнаха цената на Фреона драстично, заради новият фреон ( свалят квотата на стария и увеличават на новия). Идва малко скъп фреона, а догодина ще поскъпне още. Вашето Рено ЗОЕ на фирмата не е ли с R134a?

Най-много ме е страх от неизползван потенциал!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 5 месеца #4555 от IvoAtanasov
Отговор от IvoAtanasov по тема Здравейте
Рано или късно усилията се отплащат.
Близо година мина, но първият електромобил заредил при нас е вече факт и то не кой да е, а Nissan Leaf 2!

Когато седнах в новият Nissan Leaf 2 на изложението в София тази година си помислих, че ще мога да се докосна до него след някоя друга година.
Но днес останах приятно изненадан.

Най-много ме е страх от неизползван потенциал!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 4 месеца #4586 от IvoAtanasov
Отговор от IvoAtanasov по тема Здравейте
Тъкмо се чудех коя ли година ще имам удоволствието да се срещна с Hyundai Kona EV
Само ще кажа, че се влюбих :)


Най-много ме е страх от неизползван потенциал!
Прикачени файлове:

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 4 месеца #4594 от murry
Отговор от murry по тема Здравейте
Kona-та е страшен автомобил. С голямата батерия става перфектен семеен автомобил (или поне за двойки).

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 4 месеца #4596 от IvoAtanasov
Отговор от IvoAtanasov по тема Здравейте
Малко информация да дам за Коната. Свързах се с Хюндай България и получих следните данни.
Поръчват Кона с 64кВч батерия като опциите са Exclusive на цена от 81070 лв и Premium на 86370 лв.
Коната си е направо семейна кола тъй като е една идея по-малка от мойто Санта Фе (2002г.) теглото му е 1700кг а консумацията е 14кВч на 100км(по данни на производителя).

Най-много ме е страх от неизползван потенциал!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 4 месеца #4604 от rrumpe
Отговор от rrumpe по тема Здравейте
Да, Коната е много приятна кола. Карах я на изложението в Ринк Мола.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 4 месеца #4608 от murry
Отговор от murry по тема Здравейте
Цитираната цена изобщо не е лоша като за смислен клас електромобил с 450км range.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.