Sidebar

28
Чет, Мар
× Място за всякакви Tesla Model 3 теми, коментари и мнения.

Как мислите да вземете своя Model 3?

Преди 7 години 5 месеца - Преди 7 години 5 месеца #2650 от Bam-Bam
Здравейте хора.
Искам да се допитам до бъдещите собственици на Model 3 (както и собствениците на Model S/X), как мислите да си вземете колата, като я направят, и как ще си я докарате до България.
Аз си я поръчах към автосалона във Виена и мисля, като пристигне там, да си направя един трип до там с Влак/самолет и да се прибера от там с колата. Мисля, че ще е добър тест, а и ще видя какви са реалните предимства/недостатъци на електромобилите за по-дълги разстояния.
Знам, че в източна европа все още няма Supercharger станции (хайде Тесла, обещахте 2016 :D ), което ще удължи времето за пътуване до поне 2-3 дни, може би и повече, според това дали има удобни станции за зареждане по пътя.

Знам, че такова нещо не би било удобно на всеки, затова се чудех какви други варианти сте замислили. Не съм намерил информация за това Тесла могат ли да я докарат до BG, и плаща ли се за това допълнително.
Споделете си информацията/опита в купуването на Тесла от България.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 7 години 5 месеца #2651 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Опа привет във форума :).

Ще се включат да отговорят хората дето са се прибирали на ход, но аз мога да кажа, че от Виена насам се получава - правено е вече с S и X. Тройката наистина ще е с по-малко пробег, но поне 300 ще прави, а за това шофиране като караш икономично вероятно ще е 350 км. Но пък от друга страна Chevy Bolt го пуснаха с 380 км та Tesla може да се понапънат и те за толкова или малко повече, ще видим.

Иначе в Београд се зарежда от трифазен в един хотел, после в Ниш също, но като за 100 км по-малък пробег ще трябва да се поразгледа по-внимателно. Очаквам да не отнеме 2-3 дни, а доста по-малко.

Чисто и просто – КарамЕЛ :)
Харесано от: Bam-Bam

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 7 години 4 месеца #2665 от iceniko
Отговор от iceniko по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Моята резервация е от официалния сайт на tesla.com; което автоматично значи лично взимане / или доставка от друга фирма до България.

Според google maps, пътя с кола от Тилбург до София е около 2100 км. Ако имам възможност за докарване собственоръчно със станции за зареждане по пътя - самолет до Айндховен, взимане от Тилбург и каране до тук. Ако не - не знам честно казано мисля че този вариант ще е най-готин. Малко road trip, съчетан с тест. Аз резервирах сравнително късно - септември месец, с надеждата до тогава финансите, инфраструктурата и бъговете в първите няколко хиляди бройки да са пооправени.

Мисля пътя да ми е 3 дни максимум от там.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 7 години 4 месеца #2669 от rrumpe
Отговор от rrumpe по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Докато дойдат колите след 2 години, ще са направили доста станции по пътя до БГ.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 7 години 4 месеца - Преди 7 години 4 месеца #2683 от cokey
Отговор от cokey по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Бам-Бам, аз не разбрах как си я поръчал към автосалона във Виена? Тоест не директно от Тесла?

Защото поръчаните от сайта на Тесла идват в Тилбург, Холандия. И оттам трябва или с автовоз или сам да си я вземеш. И в двата случая ти и организираш и плащаш всичко -- автовоза или транзитните номера. Тесла не се наемат да доставят колите или да им вадят номера. Това може да се промени за 2 години де, но в момента е така.

А пътят от Виена до София е ОК. Зарежда се в първо Будапеща, или на Type2 станции или CHAdeMO че са по-бързи. След това в Нови Сад, Белград и Ниш има CEE16 трифазни контакти на MaxBet казината. Хората да готини и няма проблем със зареждането. Малко е бавно, че са 11kW само.

Виж в PlugShare, там ще си намериш места за зареждане. Пак, след 1-2 години ще са много повече, сигурно и CHAdeMO ще има вече в Сърбия. Виж тук има амбиционен план. Писах им преди месец да питам, но няма отговор. Сигурно и те не знаят докъде са :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 7 години 4 месеца #2702 от MaxZ
Отговор от MaxZ по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
И аз не разбрах как си я поръчал във Виена. Ако няма официално представителство в страната, засега единсвения начин е колата да се вземе от Тилбург и ти се оправяш с превоза.

Иначе като дойде моя ред плана ми е:
- ако има официално представителство в България - взимам я тук.
- ако няма - самолет до Тилбург (може до тогава да сменят нещата и да може и по-близо), там няколко дена екскурзия с колата за да се уверя че няма ранни проблеми заради които ще трябва да се връщам. След това пътуване на обратно като се надявам до тогава да има по-развита зарядна мрежа в източна европа ако не и суперчарджъри. Общо взето ще си направя ексурзия в европа за седмица и нещо.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 7 години 3 месеца #2771 от Bam-Bam
Отговор от Bam-Bam по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Хей хора, благодаря за отговорите.
Разрових се из нета и наистина има повече места за зареждане, отколкото съм си мислел, а и до 2017/18 ще доста повече сигурно.
Относно как съм я поръчал от Виена, еми...разпитах и се оказа, че не съм. :D
Бях влязал във сайта на Тесла през дилъра им във Виена и не знам защо си помислих, че ги доставят до там (както и до всички шоуруми на Тесла), но след като им писах един имейл, разбрах, че ги карат само до Тилбург.
Както и да е, дори и това не е кой знае колко далеч, тъкмо ще натрупам повечко експириънс за карането на електромобили из Европа и ще си направя яка екскурзия :D
Все пак, благодаря за информацията :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца #3162 от tony
Отговор от tony по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Здравейте,

знаете ли как стоят нещата с регистрационните транзитни табели, от къде мога да си ги взема или да ги поръчам? За да се прибера на ход от Тилбург до София ще трябва да я регистрирам временно в Холандия. Някъде четох, че се издават от RDW Netherland и проверих, че най близкото място е на 10 км от Tesla Factory.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца - Преди 6 години 10 месеца #3163 от cokey
Отговор от cokey по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
По принцип се взимат от тяхното RDW, но е сложно. Накратко трябва предварително да се запише час за преглед в RDW, да се закара колата до там с автовоз (тя няма табели). Там извършват преглед и каквото трябва за да издадат сертификат който е необходим за табелите. Този сертификат се изпраща на следващия ден до адрес в Холандия -- трябва да се осигури такъв на който можете да си получите сертификата. След това с този сертификат се ходи в специални места където изработват табелите, за час май.

Или може по-лесно да се поръчат онлайн транзитни номера от Австрия =)
Струват към 500 евро за 1 седмица или 600 евро за 2 седмици, изпращат ги директно до Тесла в Тилбург, там просто си ги слагате и заминавате.

Необходими документи
- A copy of the invoice, provided by Tesla
- COC, provided by Tesla
- Passport of the driver
- “Vollmacht” of the new owner, provided by VDC

Voertuig Documentatie Centrum B.V. (VDC)
www.vdcnederland.eu
Natasja de Jong <Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.>
Харесано от: mumojem, Jivko

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца #3164 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Изчерпателно, гусин cokey, много изчерпателно :cheer:

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца #3165 от cokey
Отговор от cokey по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Трябва да пристигат лесно и бързо Теслите в БГ, колкото повече толкова повече =)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца #3166 от tony
Отговор от tony по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Благодаря за изчерпателния отговор, някой от форума дали е минавал по тази процедура с регистриране на транзитни номера в Холандия? Колко струва тази процедура там, като гледам за цената на Австрийския вариант май излиза по евтино да се докара с репатрак. Намерих следната информация за регистрация в Холандия RWD Netherlands . Най близката RWD станция до завода на тесла в Тилбург е в Keuringsstation Rijen, Haansbergseweg 18, 5121 LJ Rijen доста е близо, така че мисля, че няма да ми трябва репатрак за такова разстояние въпреки, че не е регистрирана колата. За адрес на документите може да се посочи фабриката на тесла в Тилбург или да се изчака някъде наблизо и да се вземе на другия ден от RWD. Правилата може и да се променят де бъдещата ми кола още не е пусната в пройзводство, планирам го за края на 2018.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца #3167 от cokey
Отговор от cokey по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Ами не знам, от Тесла са доста стриктни. Не знам колко лесно ще се навият да пуснат колата без номера. А после тя трябва да пренощува някъде, до следващия ден когато се вземат номерата. Съответно няма да има и застраховка -- транзитните номера си имат ГО с тях.

Последно RWD искаха задължително адрес където да се изпрати сертификата, не можеше да се вземе лично. Също и Тесла не искат да се превръщат в пощенска станция, особено след като са предали вече колата предния ден.

Като цяло те искат за 1 час да се отърват от колата и да приключат. Затова много настояват колите да се вземат с транспорт, а не лично. Така им е много по-лесно и бързо. Това беше преди година, когато не се взимаха толкова много коли на ден, и пак мърмореха. Догодина ще издават много пъти повече коли (Модел 3) на ден и съвсем няма да има време за това напред-назад.

Освен ако не измислят някаква опростена процедура, в която те също участват в регистрацията.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца #3168 от tony
Отговор от tony по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Това ме кара все повече да се замисля, за превоз с рапатрак. Ориентировъчни цени имате ли от Тилбург до София? Иначе добре ми се струваше да направя една екскурзия от Холандия, но така като гледам ще се размине, жалко защото до тогава връзката през балканите със суперчарджъри ще е завършена.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца #3169 от cokey
Отговор от cokey по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
PETROV от форума може да каже цена за транспорт, на него така му я докараха. Примерно 3,000 лева, нещо такова беше май.

Нека това да не те отчайва, може до тогава да се променят нещата или да паднат цените на австрийските транзитни номера.

Аз също чакам Модел 3 някъде догодина, така че ще се проверява пак какво е положението с доставката =)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца #3188 от tony
Отговор от tony по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Здравейте,

порагледах в нета какви са опциите с транзитните номера от Австрия, но не намерих от къде се поръчват, но намерих друго място в което пише, че може да се поръчат транзитни номера за цяла Европа от www.transit-plate.com/ и струва 160 евро.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 10 месеца #3189 от cokey
Отговор от cokey по тема Как мислите да вземете своя Model 3?
Привет

Изглежда доста добре, но гледам че искат немски документи. Трябва да се провери дали ще могат да издадат номера на автомобил с холандски документи, в частност такива издадени от Тесла.

Поздрави

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.