Нов кръг от програмата за отстъпки за електромобили за администрацията

Полезно и ефективно

Програмата стартира за пръв път през март 2016 и преди нейното обявяване екипът на eCars имаше възможност да предостави технически подробности за наличните на пазара електромобили, за да спомогнем определенето на параметрите по програмата.

Пилотната програма беше успешна и фондът реши да продължи инициативата добавяйки субсидия от 40,000 за лекотоварни ЕПС, като сега обявява четвърто по ред удължаване. Набирането на проекти по схемата започна от 29 март и за финансиране могат да кандидатстват централната администрация, териториалните ѝ подразделения и общинските администрации. Всяка от тях може да кандидатства за финансиране максимум на три електрически превозни средства.

Безвъзмездната субсидия е фиксирана за всеки различен вид превозно средство и e в следните размери

  • Електрически, категория М1 и N1 (4+1 места) – 20,000 лв;
  • Електрически, категория L7e – 20 000 лв;
  • Електрически, категория М1 или N (ванове 7+1; 6+1 места) – 30,000 лв;
  • Електрически, категория М2 и N2 – 40 000 лв;
  • Плъгин хибриди категория M1 и N1 (4+1 места) – 10 000 лв;
  • Допълнителни надстройки (за почистване, за поливане, за превозване на обемни предмети, изотермални кутии, контейнери за боклук) до 50% от стойността им, но не повече от 3000 лв.

Всички необходими за кандидатстване документи са публикувани в раздела Документи към програмата Инвестиционна програма за климата – електромобили, на сайта на НДЕФ. По-подробна информация за параметрите на проектите е представена и в Оперативното ръководство на програмата.

Срокът за подаване на документи по новата покана е до 31 юли 2018 г.

Поздравления към екипа на фонда за постоянството и продължаването на инициативата, с която очакваме още български общини да се сдобият с електромобили, за които eCars произвежда зарядни станции.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Кога Националния доверителен екофонд (НДЕФ) ще пусне такава инициатива и за българските граждани (например по 5000 лв. безвъзмездна помощ при покупка на електромобил)?

Никола Василев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари