Вторник, 19 Юли 2011 08:00

Audi прави всичките си модели хибридни... но не в Европа

От
Audi Q5 хибрид, че и Quattro...

През 1989 г. Audi даде на света изумителната тогава TDI технология, която запали искрата на икономичността и у останалите автопроизводители. В наши дни дизеловата технология е вече доста напреднала и въпреки е че продължава да инвестира в нови разработки в тази насоки, Audi вече гледа и към електромобилното бъдеще. China Car Times донесе новината, че от следващата година Audi ще оборудва всичките си местно произведени (очевидно китайски) модели с умерена хибридна технология...

Това става ясно от интервю с Доминик Боеш, генерален мениджър на FAW-VW, която отговаря за продажбите на Audi в Китай. "Умерената хибридна технология може да намали енергийната консумация с около 3-5%", казва Боеш. Но все още няма решение за цената. Обсъжда се и внедряването й във вносните модели на Audi.

Г-н Боеш казва още, че в бъдеще ще има Audi Q5 във версия пълен хибрид, след което и електрически вариант.

Хибридната технология на Audi Q5
Хибридната технология на Audi Q5

Упс, правилно ли чухме? Това е интересно. Всъщност, колкото и да се бавят германските автопроизводители с електрическите версии на своите модели или с изцяло нови електромобили, германските марки нямат нужда от доказване, винаги предизвикват огромен интерес, когато представят нещо новаторско и за нас е извън всякакво съмнение, че германските електромобили няма да са обект на недоверие и 'тестов период'. Бъдете активни и ни кажете и вие какво мислите по въпроса в коментарите отдолу.

eCars.bg
Прочетено 1131 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:41
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.