Сряда, 30 Ноември 2011 18:37

VW Cross Coup? – идея за хибриден кросоувър 'за народа' (видео)

От
Volkswagen Cross Coupe хибрид със завидно нисък разхода на гориво

Volkswagen отдавна не носи 'народното клеймо' на Golf 2 или някой от 'пасатите' от 80-те, но по отношение на разпознаваемост и използване (като количество) си е баш 'колата на народа'. Така или иначе нещата пораснаха доста в луксозно отношение при Volkswagen, а разнообразието е по-голямо от всякога. Това не е повод за каквото и да било намаляване на темпото от страна на автопроизводителя, разбира се, и ето на, на Tokyo Motor Show VW демонстрира хибриден кросоувър (ух, как изглежда на български тази дума само) на име Cross Coup?, със задвижване на четирите колела и рекордно нисък разход на гориво (и съответно емисии)...

По отношение на дизайна, Cross Coup? е творение на Валтер де Силва и Клаус Бишоф и изразява новите тенденции в стила на марката. С дължина от 4.35м тази концепция попада някъде между Golf и Tiguan.

Както и при PX-MiEV II, показан по-рано през деня от Mitsubishi, VW Cross Coupe ще има на разположение три агрегата, един TSI бензинов двигател и два електромотора с различна мощност, монтирани съответно до задната и предната ос.

Оппред, TSI двигателят развива 110 кВ (150 кс) и 210 Нм въртящ момент, а електромоторът добавя своите 40 кВ и 180 Нм. Задвижващият задната ос електромотор пък предлага още 85 кВ и 270 Нм.

Цялата тази комбинация изразходва само 2.7 л/100 км гориво, при обща мощност от 195 кВ (265 кс), за ускорение 0-100 км/ч в рамките на 7 секунди и максимална скорост от 201 км/ч. За впечатляващата икономичност допринася и 7-скоростната DSG скоростна кутия.

В движение има избор от три режима - градски, спортен и офроуд, като графиките на арматурното табло се сменят в зависимост от режима. В изцяло електрически режим крос купето може да измине до 45 км с компактната си 9.8 кВтч литиево-йонна батерия, което означава, че до голяма степен ще може да се шофира само на електроенергия, а общият максимален теоретичен пробег е 855 км.

Кога може да очаквате този хибрид на пазара? Хм, хайде първо да се фокусираме върху електрическия VW Golf, а след някоя и друга година вероятно ще дойде време и за този хибрид.

Volkswagen-Cross-Coupe-Concept-hybrid-1 Volkswagen-Cross-Coupe-Concept-hybrid-2 Volkswagen-Cross-Coupe-Concept-hybrid-3 Volkswagen-Cross-Coupe-Concept-hybrid-4

А закъде сме без видео... Cool

[От: TechVehi]

Прочетено 2256 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:14
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.