Петък, 27 Януари 2012 17:10

Спортен хибрид Vittoria – още един 'новороден' еко хит /видео/

От
Хибридният прототип Vittoria дебютира в Катар

Така и така сме 'в серия' на световни автоизложения, продължаваме с това в Катар, където се състоя световната премиера на хибридната Vittoria. За тази кола сме сигурни, че би намерила широко одобрение от родните фенове на мощни коли със спортна визия, без да се срамуват да казват, че колата им е с електромотор - плюс двигателя, разбира се.

Създател на модела е собственикът на UP Design Умберто Палермо, а самото 'създание' - макар само концепция - е причислено към клас 'Хибриди', задвижвано от 4,2-литров V8 двигател, с 400 конски сили мощ и 475 Нм въртящ момент, подпомаган от електромотор, разполагащ с 80 кс и гарантиращ 30 км електро-пробег. Има и вариант с дизелов двигател+електромотор.

Максималната скорост на Vittoria е 315 км/ч, а теглото - почти 1.750 килограма. Колата е висока 1.25 м, дълга е 4.75 м и широка 2 м. Всичко това образува красив екземпляр, с агресивен, различим и впечатляващ външен вид. И не само това - достоен ще е и на пистата, не само на витрината...

Припомняме, че същото дизайнерско студио преди година и малко, представи други две концепции - ERA и емблематичната за нас Sofia. Винаги можем да твърдим, че конструкторите им са били вдъхновени от столицата ни Laughing.

За цената на Vittoria не се споменава нищо, но нека не си разваляме настроението; а и както се казва - 'кеф цена няма'Wink!

Ето я и нея:

[От: WorldCarFans]

Прочетено 1624 пъти Последна корекция Вторник, 11 Февруари 2014 23:50
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.