Петък, 03 Февруари 2012 20:27

Хибридна атака на Льо Ман – Audi последва Toyota

От
Audi R8 хибрид на Льо Ман през 2012 г.

След ерата на дизеловите двигатели и тоталната Льо Ман хегемония на Audi, като че ли е време за промяна - 80-то издание на топ състезанието приветства хибридите...

Наистина, Audi печели толкова пъти не само състезанието, но и челните три места, че в един момент то започна да наподобява на 'скуката' тип Михаел Шумахер във Формула1. Е, ако не друго, технологиите се сменят и сега сме на път да видим една нова Льо Ман битка - тази на хибридните болиди. Две от четирите коли, с които Audi ще стартира, ще бъдат оборудвани с хибридна технология - територия, в която Toyota вече стъпи!

Всичките четири болида на Audi обаче ще бъдат изработени по новата ултра лека технология на компанията, но освен това, и особено по отношение на задвижващата система, няма никаква информация.

Това означава, че ще трябва да почакаме още, преди да разберем дали двигателят с вътрешно горене ще бъде дизелов или бензинов, както и какви ще са възможностите на електрическата система. Чакането обаче няма да е дълго, защото колите ще бъдат представени официално в края на този месец.

eCars.bg

Прочетено 1368 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:59
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.