Петък, 13 Април 2012 20:52

Първи зареждаем хибрид от Citroen - DS9 ще 'покорява' наред (видео)

От
Зареждаемият хибрид Citroen DS9 е с впечатляваща визия и е новият флагман на марката

Сериозното присъствие на гамата на Citro?n на българския пазар май е на път да се обогати с още един модел и то емблематичен. Е, навярно няма да е в близките месеци, но кой знае... Става дума за първата официална разработка на зареждаем хибрид от автопроизводителя, на която днес бяха представени официални снимки. Новият флагман на марката е моделът DS9...

Еволюция на технологията HYbrid4, достига до нови върхове при по-големия 'брат' на DS5 - моделът с номер 9, като в зависимост от пазара, на който ще се предлага, комбинацията ще е с бензинов двигател (за Азия) или дизелов - за Европа.

За автоизложението в Пекин, Китай, вариантът, който Citro?nизбра да представи е с хибридна задвижваща система, базирана на четири-цилиндров бензинов двигател - 1.6TP 225 к.с./275 Нм, осигуряващ с електромотора общо 295 к.с. и развиващ от 0 до 100 за 5.4 секунди, и то при разход 1,7 л/100 км и 39 г/км вредни емисии.

Citroen DS9 - Fisker Karma определено си има сериозно конкуренция
Citroen DS9 - Fisker Karma определено си има сериозно конкуренция

Три режима на шофиране са на разположение при DS9 - по избор на водача, а за момента капацитетът на батерията не е оповестен, но зарядът й става за 3 часа и половина, а пробегът на ток е 50 км.

 

Агресивен и доста модерен зареждаем хибрид от Citro?n
Агресивен и доста модерен зареждаем хибрид от Citro?n

Снимки, та снимки - я да минем направо на видео:

[eCars.bg Elektromobili.bg]

Прочетено 4497 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 22:56
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.