Print this page
Понеделник, 30 Април 2012 15:20

Porsche-хибридизация; плавен преход към електромобили

От
След лимузината Panamera и вседехода Cayenne, Porsche хибридизира и спортния роудстър 918 Spyder

С настъпването на ерата на електромобилите и екосъобразните технологии, все повече производители се включват в сегмента с разни модели. Дори изключително спортни марки реагират адекватно на налагащото се развитие в света на колите и предлагат модели на ток или с хибридно задвижване. Така се развиват нещата и при Porsche, а информацията за разработване на сектора е съвсем 'от извора', по-точно от Волфганг Ханц - член на борда на директорите в компанията, отдел "Научни изследвания и развитие".

Знаем за електромобила с удължен пробег Panamera и хибридният Cayenne, а когато компанията започна да приема поръчки за зареждаем хибрид Porsche 918 Spyder (всъщност от около година, но първите доставки ще са след още година) - стойностите започнаха да гонят рекордни граници. Това е показателно за фокусирането на Porsche върху сериозното 'разполагане' на технологията 'зареждаем хибрид' в производството.

Компанията успешно 'стартира' налагането на хибридните си модели на пазара, независимо че цената на Porsche Cayenne S Hybrid например, всъщност е два пъти по-висока спрямо тази, на всички негови конкуренти, в този сегмент на пазара.
Хибридите на Porsche са значително по-скъпи от конкурентните марки, но въпреки това поръчките достигат рекордни бройки
Сега от Porsche обявяват, че работят върху решения за по-висока ефективност и по-добра производителност от комбинацията на двигателя с вътрешно горене, и електрическия мотор при хибридните модели на марката.

[Porsche] [eCars.bg] [elektromobili.bg]

Прочетено 2461 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 14:06
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.