Неделя, 16 Юни 2013 06:19

Плъгин хибрид от Aston Martin, първият 4WD на марката

От
Purviyat zarejdaem hybrid na Aston Martin e razraboten suvmestno s Bosch i e purviyat 4WD na markata
В този блог: И Aston Martin показа зареждаем хибрид; прототип е, но може да стане и сериен...

Луксозният автопроизводител - съвместно с Bosch – току-що демонстрира прототип на модел, който е със задвижване на четирите колела и е зареждаем хибрид!

Aston Martin представи прототип, разработван в партньорство с Bosch, в продължение на почти една година. Това е плъг-ин хибридът DB9, чиито технология предоставя допълнително задвижващи предни колела, подсилващи мощта със 180кВ от електродвигатели, разположени на предната ос.

Мощността на 6.0 V12 е обновена и вече е 740к.с. (оригинално 510) и достига от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди. Батерията, чийто капацитет е неразкрит засега, позволява 25 км пробег, а допълнителното тегло е 300 кг.

Pod kapaka na plug-in hybrid Aston Martin DB9Под капака на зареждаемия хибрид Aston Martin DB9

Целта на разработката е да се покаже, че хибридизацията може да се използва за увеличаване на мощността – както и тенденцията за хибридни хиперколи доказва.

След водород-хибрида Rapide S – състезавал в Нюрбургринг 24ч, Aston Martin изглежда все по-силно привлечен от хибридни модели с интересни демонстрации, които могат да доведат до модел в серийно производство, кой знае!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2687 пъти Последна корекция Понеделник, 17 Юни 2013 00:11
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.