Неделя, 30 Юни 2013 12:08

Суперхибрид Jaguar C-X75 - прототип, връх на автотехнологиите /видео/

От
Supermodel hybrid pokaza Jaguar s modela C-X75
Jaguar представи страхотен дизайн и невиждан като показатели двигател, в прототипа C-X75 хибрид
В този блог: Ако повечето хибридни модели бяха като този C-X75, със сигурност щяха да имат много повече фенове

Хибридите сякаш не успяха да се наложат като ниша, предпочитана при бъдещ преход към електромобили или дори като постоянен автомобил, но въпреки това има множество модели, които се харесват и показват развитието на автопроизводителите.

Идеята за хибрида Jaguar C-X75 е актуална и обсъждана от поне две години. Сега, Jaguar представя актуализиран и напълно функционален прототип на хибриден суперавтомобил, с подробна листа на спецификациите.

Намерението на Jaguar - да предложи изпълнение и ниво ала Bugatti Veyron, подвижността и пъргавината на Chevrolet Volt и отделяните емисии на Toyota Prius, в един автомобил.

Възможно ли е? Сякаш да, само прегледайте цифрите! Под 6 секунди отнема достигането на 160 км/ч от място; максимална скорост от 360 км/ч и емисии на CO2 под 89 гр/километър! Пробегът само на ток е около 60 км.
Двигателят е... 4-цилиндров, 1,6-литров! Звучи малко безобидно, но използва турбокомпресор и технологията 'суперкомпресор' - като 'малкия' 1.4TFSI от групата Volkswagen - но тук, тя произвежда около 500 к.с. Достигаме до заключението: чисто и просто, това е двигателят с най-добро съотношение конски сили / кубатура, а именно - 313 к.с. на литър.

Benzinoviyat motor na hybrid Jaguar C-X75 e samo 1.6 litra, no ima mosht ot 500 k.s.Бензиновото 'двигателче' е само 1.6 кубика, но има мощ от 500 коня; като добавим и електрическата мощ - общо стават над 880!

Така... до тук говорим само за бензиновия двигател; казахме ,че това е хибрид. Благодарение на два допълнителни електромотора развиващи около 390 к.с., Jaguar 'напомпва' модела си с комбинирана мощност над 880 к.с.
По този хибрид, производителят работи сWilliams, които с познанията си и опита във F1, са спомогнали за проектирането на модел с изцяло въглеродната структура, задвижване на четирите колела, хибридна задвижваща система и уникален, иновативен дизайн.

Rentgenova snimka na hibridniya Jaguar C-X75С тази 'рентгенова' схема, може да се види разположението на системите в прототипа Jaguar C-X75 хибрид

И дори ако C-X75 не 'види' серийно производство, той е технологична 'витрина' и лабораторна мостра за всички нови и бъдещи технологии на Jaguar / Land Rover. А пък и изглежда страхотно :)

Изгледай промо-видеото за модела, а ако нещо нещо те впечатли/подразни/изкефи, моля сподели по-долу в коментарите:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 3754 пъти Последна корекция Неделя, 30 Юни 2013 18:54
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.