Понеделник, 11 Април 2011 23:22

Регенеративни спирачки при електромобилите

От

С появата на този тип спирачна система, преходът с едно зареждане на електроколата се увеличи значително. Същественото при нея е, че при използването й електромоторът се зарежда или възстановява част от изразходения при движението ток. Използва се и при хибридни модели.

Техническото реализиране представлява преобразуването на кинетичната енергия в електрическа при спиране на електромобила и по-точно при използване на спирачната система. Регенеративните спирачки са система, предлагаща съществено ограничаване на използването на конвенционалната спирачна система. Осигурява повишен пробег на колите, благодарение на енерго-акумулиращото си действие при спиране. В областта имаме наш, български патент - един чудесен проект, с приложение не само при леките коли.

От програмируем управляващ блок се осигурява и контролира ефективната работа на регенеративната система. Изправността и функционалността на този компонент гарантира основно безопасността на хората в електроколата, разбира се, но и осигурява удължен пробег за максимална ефективност на превозното средство.


Източник: tonchev.org
Прочетено 3718 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:42
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Още от тази категория: Tesla Roadster ще се нуждае от адаптор »