Понеделник, 04 Юли 2011 09:00

15% по-ефективна 3-ст. трансмисия за електро коли от Antonov

От
Три-степенната трансмисия на Antonov за електромотори

Повечето налични на пазара днес електромобили разполагат с едностепенна трансмисия, за разлика от колите с ДВГ, а пиковата им мощност е разпределена в по-голям диапазон и още от първата секунда.

Компанията Antonov Plc (не самолетната) базирана в Лондон, е разработила 3-степенна скоростна кутия за електрически мотори, която увеличава ефикасността и спестява около 15% енергия...

С използването на по-къса първа предавка, например, увеличава капацитета на регенеративното спиране. Трансмисията на Antonov подобрява също така ускорението и максималната скорост.

С това се постига по-добро общо ниво на производителност за превозното средство при по-висока ефективност (което удължава пробега), а трансмисията е достатъчно компактна, за да може да се монтира на мястото на сега използваните едностепенни скоростни кутии.

В допълнение, нивото на шум е намалено, защото електромоторът работи на по-ниски обороти, което облекчава изкачванията.

Предаването на мощността се извършва чрез двоен съединител, с който предавките се превключват гладко, а от Antonov PLC вече обявиха, че е възможно добавянето на допълнителна предавка (4-та скорост).

Схема на три-степенната трансмисия на Antonov за електромотори
Схема на три-степенната трансмисия на Antonov за електромотори

Brammo вече представи шест-степенна IET (Integrated Electric Transmission) трансмисия в своя Engage и с новата кутия на Antonov се появява поредната индикация, че бъдещите електромобили вероятно ще разполагат с повече предавки от сегашните.

[От: Technology Vehicles]

Прочетено 4857 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:04
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.