Четвъртък, 14 Юли 2011 10:00

Sony преговаря за производство на батерии за електромобили

От
Литиево-йонен енергиен модул на Sony

Може и да ви звучи изненадващо, но от средата на 2010 г. Sony е в разговори с автопроизводители в и извън Япония за производство на литиево-йонни батерии за електрически коли, съобщава един от директорите на компанията.

"Ние разглеждаме възможностите за изграждане на фабрики, включително една извън Япония, ако търсенето се повиши значително", коментира старши вицепрезидента на Sony Шигеки Ишизука пред репортери в нова фабрика за производство на батерии в Мотомия, префектура Фукушима. Ишизука добавя, че компанията планира разработка на батерии за хибриди и зареждаеми хибриди...

В момента японският производител на електроника разработва литиево-йонна батерия с дълъг живот, устойчива на повреди дори при често презареждане.

Sony е разработила и 1.2 кВтч модули за съхранение на енергия използвайки презареждаеми литиево-йонни батерии с железен фосфат за катоден материал. Използван в комбинация с контролно устройство, модулът може да играе ролята на резервен източник на енергия за сървъри за данни или кули с приемници за мобилни телефони. Освен това може да се използва и като домашна система за съхранение на енергия.

В допълнение, модулът може да се вгражда в зарядни станции за електромобили когато технология му позволи бързо зареждани и висока изходна мощност.

[От: Green Car Congress]

Прочетено 1820 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:46
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.