Понеделник, 23 Май 2011 18:00

Coulomb Technologies лидер в зареждането на електромобили

От
Зарядни устройства за електромобили от Coulomb Technologies

Coulomb Technologies получи от Pike Research най-високото класиране в сектора като предоставяща най-добро оборудване за електрически превозни средства. В доклада na Pike по въпроса се отбелязва, че Coulomb постига най-висока обща оценка, дължаща се на "успешното партньорство в технологията, глобалната мрежа за продажби и богатото портфолио на продуктите " на компанията. Coulomb е оценена най-високо и в направлението "Стратегия и изпълнение"...

"Coulomb бе първа на пазара с мрежа за зареждане, което й позволи да предостави нови характерни услуги, да привлече нови клиенти и да генерира нови приходи от зареждане на електромобили. Мрежата за зареждане предоставя сведения, инструменти и услуги за нови електромобилни приложения ", обяснява Пат Романо, президент и главен изпълнителен директор на Coulomb. "Горди сме, че Pike разпознава и отличава постиженията на Coulomb, иновациите и пазарното й лидерство."

Изследователският доклад на Pike Research оценява десет доставчици и ги класира по 12 критерии за стратегия и изпълнение, включително стратегия за излизане на пазара, продуктово портфолио, партньорство, нововъведения, обхват, пазарен дял, цени и издръжливост. Използвайки собствената си методология, Pike Pulse, Pike Research профилира, оценява и класира компаниите с цел да предостави на участниците на пазара обективна преценка за тези дружества, отнасяща се до силните и слабите страни на пазара на оборудване за електромобили. Coulomb Technologies е цитирана като "пионер в насърчаването на мрежа за EVSE - образец за много компании, които са я  копирали."

"Пазарът за оборудване за зареждане на електрически превозни средства е в динамичен растеж и до 2015 г. ще достигне повече от 1,5 милиона доставки годишно в световен мащаб", твърди Джон Гартнер, старши анализатор в Pike Research. "Тъй като количеството електроенергия, консумирана от електромобилите расте, доставчици на услуги, като например Coulomb Technologies, която управлява търсенето чрез мрежи от интелигентни станции за зареждане, ще бъде от съществено значение за поддържане надеждността на мрежата и за оптимизирането на ползите от преминаване към електрифициран транспорт."

Мрежата за зареждане на Coulomb ChargePoint е:

Най-голямата и най-всеобхватна обслужваща мрежа за зареждане на електромобили в света, съставена от най-много зареждащи станции; единствената мрежа за зареждане с мобилни приложения, осигуряваща на шофьорите на електромобили информация за статуса на зареждане в реално време и даваща възможност за резервации за зареждане на превозното средство; първата в света напълно отворена мрежа за зареждане, която поддържа станции за зареждане от различни производители и работи с всички електрически превозни средства.

Първата в света PCI-съвместима мрежа, позволяваща на водача гъвкави възможности за плащане. Единствената мрежа за зареждане на електромобили, която предоставя услуги 24x7x365 - двадесет и четири часа в денонощието, 7 дни в седмицата, целогодишна поддръжка за водача.

Coulomb Technologies е лидер в решения за зареждане на електрически превозни средства, с възможност за системи за зареждане и свързани услуги, представяни от мрежата ChargePoint. Мрежата предоставя множество уеб-портали за ръководители на автомобилни паркове, шофьори и комунални услуги. Мрежата бе открита през януари 2009 г. и сега работи в 14 страни с оперативни центрове в САЩ, Великобритания, Ирландия, Холандия, Германия и Хонг Конг. Coulomb ChargePoint е мрежа от станции за зареждане с диапазон 120 - 240 V прав ток и до 500 волта променив ток за бързо зареждане с повече от 4,000 станции по света.

Представител на Coulomb Technologies у нас е Full Charger България, която наскоро участва в инициативата на ИКЕМ - "Български състезателен електромобил".

Прочетено 1560 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:29
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.