Вторник, 07 Юни 2011 00:20

Безжичното зареждане на електромобили в производство

От
Безжично зареждане за електромобили от HaloIPT

HaloIPT е първата компания в света, която произвежда и продава системи за безжично зареждане (Inductive Power Transfer - IPT) на литиево-йонни батерии на електромобили. Компанията е глобален лидер в това техническо направление и вчера обяви две нови стратегически партньорства, чрез които ще стартира масово производство на безжична зарядна технология. HaloIPT ще работи с Chargemaster PLC в Европа и Evida Power Ltd в Азия за въвеждане на IPT системите за зареждане в производството на електромобили в световен мащаб в рамките на следващите 18 месеца...

Chargemaster, която разполага с най-много зарядни станции за електромобили във Великобритания, ще стартира първоначалното производство за HaloIPT на острова. Компанията ще произвежда хардуер, който позволява на електрическите коли, оборудвани с интегриран приемник, да зареждат автоматично, когато паркират или минават над предавателни плочи, вкопани в пътната настилка. До второто тримесечие на 2012 г., партньорството ще постави Chargemaster в позиция да управлява доставките на изцяло сглобени и тествани IPT системи, готови за внедряване.

Електрическият Rolls Royce Phantom 102EX има HaloIPT безжично зареждане
Електрическият Rolls Royce Phantom 102EX
има HaloIPT безжично зареждане

HaloIPT подписа и стратегическо споразумение за партньорство с Evida Power, Ltd., водещ дизайнер и производител на модули литиево-йонни батерии за електрически коли. Evida, която е базирана в Европа, Израел и Китай, работи с HaloIPT по проучване на възможностите за производство на 40,000 HaloIPT системи в Азия в рамките на петгодишен период, които ще служат за опционално вграждане в електромобили.

Изпълнителният директор на Chargemaster, Дейвид Мартел, казва: "Ние работим с HaloIPT от самото създаване на компанията, защото виждаме огромния потенциал на тази технология за пазара на електрическите коли. Chargemaster винаги е била лидер в областта на напредналите технологии за зареждане на електрически коли. IPT технологията ще затвори нашия кръг от зарядни решения с осигуряване на безжично зареждане за бъдещето".

Д-р Антъни Томпсън, изпълнителен директор на HaloIPT, коментира на свой ред, че "сделките с Chargemaster и Evida демонстрират солидната инерция, която нашата компания набира, което ни праща отвъд тестовите периоди, във фаза на производство и доставки за бранша".

Безжичното зареждане за електромобили се дискутира все повече като интелигентен и ефикасен вариант особено в задръстените градски райони и различни компании вече представят свои решения в това направление. Както и при кабелното зареждане обаче ни се струва, че възприемането на стандарти или изисквания за съвместимост за безжичните технологии е абсолютно задължително, ако искаме да избегнем поредното неудобство, което може да бъде свързано с електромобилите.

[Източник: Halo IPT]

Прочетено 1697 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:15
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.