Петък, 19 Август 2011 17:02

Simens с поръчка за 100 'бързи' електро колонки от Португалия

От
Siemens определено има трайни намерения по отношение на зареждането на електромобили

Siemens получи доста голяма поръчка за своята Charge CP700A зарядна станция от много активната в електромобилно отношение напоследък Португалия. Като част от португалската програма за популяризиране на електрическата мобилност MOBI.E, Siemens Португалия подписа рамково споразумение за доставка на до 300 електро колонки. Сто от тях за поръчани веднага от INTELLI - организацията координираща португалската електромобилна програма.

INTELLI планира изграждане на зарядна инфраструктура в Португалия и смята да монтира устройства за зареждане в 25 града до 2012 г. на публични паркингки и в близост до пазарни центрове, хотели и летища...

Charge CP700A зарядната колонка, която беше представена на пазара през пролетта, може да се използва за зареждане на електрически коли в различни зарядни режими. В най-бързия оперативен режем, към зарежданият електромобил се подава трифазен променлив волтаж при 32 ампера, с ниво на зареждане 22 кВ. Нормалното зареждане вече е намалено до един час с тази нова серия електро колонки

В средно срочен план целта на Siemens е да разработи супер бързи зарядни системи, с които електромобили да се зареждат за по-малко от 15 минути.

Charge CP700A устройството работи с променлив волтаж и лесно може да се интегрира във всяка стандартна европейска градска електро мрежа. Колонката може да се интегрира и в малки мрежи и поддържа функции като управление от разстояние на енергията за зареждане за избягване на пикови натоварвания и осигурява възможност за зареждане специфично от възобновяеми енергийни източници.

Ще попитаме нашите приятели от Ренърджи ООД как вървят процедурите с узаконяване на монтажа на същите тези колонки и в България по тяхна инициатива и при първа възможност ще ви информираме за развитието на нещата.

[От: Green Car Congress]

Прочетено 1530 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:15
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.