Вторник, 15 Ноември 2011 10:52

Зареждане на електромобил от вкъщи – Toyota ще ви помогне

От
Toyota улеснява зареждането на електрическите си модели с H2V Manager

Toyota беше сред спонсорите на втората конференция за електрически превозни средства в София през октомври и въпреки че пред Шератон нямаше електрическа Toyota, то е просто защото такава в момента няма на пазара. Японците обаче наложиха понятието хибрид в нашето съвремие с изключително успешния Prius, който от 2012 г., най-после, ще си има и зареждаема версия. Toyota обаче се подготвя за електрическото бъдеще отсега, а най-хубавото е, че иска да подготви и нас - съвместно със своето IT поделение за обслужване на клиенти, Toyota Media Service Corporation, компанията е разработила устройство, с което лесно може да заредите въпросното ново поколение Prius, както и бъдещите електрически коли на Toyota. Продажбите на H2V (home-to-vehicle) Manager устройството стартират от януари 2012 г. в Япония и за тях ще се грижи Toyota Housing Corporation - поделението на Toyota за дизайн и строеж на къщи...

Връзката (кабелна или безжична) с H2V Manager става от компютър, телевизор или смарт телефон, от които може да настроите времето за зареждане на своя електромобил, както и да наблюдавате домашното потребление на енергия. Всичко това става и дистанционно от смарт телефон, чрез Toyota Smart Center.

В пикови периоди на домашно потребление на електроенергия, H2V Manager автоматично прекъсва зареждането на електромобила и възобновява процеса при увеличаване на капацитета. Тази функция предотвратява спирането на тока при голямо натоварване на електрическата мрежа от едновременното използване на домашни електроуреди.

Toyota Housing Corporation планира продажби на серия от домашни зарядни за електромобили, състояща се от стандартно зарядно, стенно зарядно и външно зарядно. Съвместимият с всичките типове зарядни устройства H2V Manager ще се продава на препоръчителна цена от $679, без таксата за монтажа, а очакваната цена за H2V Manager и зарядно в пакет е $2,045 в включен ДДС и монтаж.

H2V Manager устройство ще бъде изложено на щанда на Toyota по време на Smart Mobility City 2012 изложбата в рамките на 42то Tokyo Motor Show от 30 ноември до 3 декември.

Ето ни на - поредната чудесия за интерактивно управление на бъдещите ни електромобили. Изглежда интересно, а и вече сме свикнали с какви ли не приложения на смарт телефоните си, така че едва ли ще срещаме затруднение и с 'телефонното' (и друго електронно) зареждане на електро коли...

[От: Green Car Congress]

Прочетено 2226 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:32
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.