Сряда, 28 Декември 2011 14:00

Зарядни електро колонки в Москва – сега ще видим размах...

От
Москва е пръв сред руските градове, където ще са поставени (ударно) зарядни станции за електромобили

След откриването на най-големият в света завод за литиево-йонни батерии, разположен на територията на Русия и 'стопанисван' от съвместно руско-китайско дружество, електромобилността настъпва с бясни темпове и в столицата Москва.

Откриването на първите станции за зареждане на електромобили в Русия е в мегаполиса Москва. Това бе съобщено от Московска енергийна компания за мощности (MUPGC). В рамките на събитието, официалният дилър на Mitsubishi - "Ролф внос" ще представи няколко електромобила.

Ще има презентация на станциите за зареждане, подробна обща информация, както и демонстрация на тяхната експлоатация. В рамките на седмица, Московската енергийна компания планира да инсталира... 28 такива станции (!) за зареждане, в Москва и околностите. От тях 15 стандартни, предназначени за зареждане от 8-10 часа, десет - за 4-5 часа, а три - за 20-30 минути.

 

Московчани ще могат да избират според време (вероятно и цена), как да зареждат електрическите си коли
Московчани ще могат да избират време (вероятно и цена), за зареждане на електрическите си коли

 

Иначе, при откриването на завода ЛИОТЕХ, управляващият директор на РУСНАНО, Сергей Поликарпов, обяви, че "до края на годината е планирано да започне производството на батерии за 100 електрически автобуса, които ще обслужват Москва" и по всичко личи, че нещата са подхванати сериозно и електромобилната индустрия в Русия (поне инфраструктура) може би ще 'дава тон' на световната...

[От: ruvr.ru] [eCars.bg]

Прочетено 1617 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:51
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.