Понеделник, 23 Януари 2012 14:17

София със седем нови станции за зареждане на електромобили

От
Зареждане на електромобили в София от Фулчарджър България

Наскоро ви поканихме да заредите своя електромобил на специално изградената за целта фотоволтаична станция в Студентски град в София. О, да, всъщност там GLOBUL могат да заредят своя Peugeot iOn или пък Сосиете Женерал Експресбанк. ОК, има и един два електрически Citroen C-Zero и разбира се, оскъдно количество конвертирани електромобили, като професионалната изработка на А1 Лимитед на база Nissan Micra. Общо взето, това е (на този етап).

Сега обаче електромобилното зареждане 'кацна' (и то на доста повече места) в центъра на София - след официалната демонстрация на своята първа електро колонка пред столичното кметство, Фулчарджър България вече може да се похвали с цели седем нови точки за зареждане, на различни места в центъра на София...

Е, сега везните тип 'яйцето или кокошката' започнаха да се накланят, без да можем да определим посоката, но това, което се случва е, че с наличието на места за зареждане, вече няма толкова силен повод да казваме "Е, защо да си купувам електромобил, като няма къде да го зареждам". Наистина, седем не са седемстотин, но стартът определено е добър и ние смятаме, че е добър 'катализатор' за развитие на електрическата мобилност у нас. Защото сега пет (електромобила), утре петстотин, както се казва. Така че това е супер добра новина, за която заслуга освен изпълнителите от Фулчарджър България имат и Столична община, Паркинги и гаражи и др. - ще имаме удоволствието да пишем подробно за всичко по проекта тези дни.

Идеята на eCars.bg и elektromobili.bg (който наистина е на крачка от своя дългоочакван старт) е да популяризират всички проекти, инициативи, компании и организации, свързани с електрическата мобилност в България. Затова всяка нова и поредна инициатива осмисля все повече изграждането на тези интернет страници и тяхното развитие. Всичко това, разбира се, обърнато към потребителя, защото всяка една нова услуга или продукт са насочени към нас, потребителите.

Нашата задача е да ви информираме подробно и постоянно за развитието на електрическата мобилност. Сега не се сърдим на никой, че паркира на местата, предназначени за зареждане на електромобили. Първо трябва да покажем на всички, че ги има, да им кажем, че там могат да се паркират само електромобили, които и без това няма къде да зареждат, та да им се отнемат и малкото ценни места за това, а пък ако общината изрисува на настилката големи знаци, допълнително указващи предназначението на тези места, ще има още повече ефект. И тогава ще можем да искаме хората да се съобразяват - когато вече знаят. Смятаме, че читателите на eCars.bg са добре запознати с електрическата мобилност и нямат нужда от такова напомняне, но не пречи да кажете на всеки приятел и познат за новите електро колонки, и да ги приканите да не паркират на местата, на които са монтирани.

В следващия ни материал, посветен на новата придобивка, ние пък ще ви разкажем много по-подробно за техническите характеристики на зарядните станции, как може да зареждате на тях (да, какво като нямате електромобил - защо да не знаете отсега) и колко струва тази нова услуга.

Междувременно, вижте някои от новите места за зареждане на нашата Facebook страница.

eCars.bg

Прочетено 7352 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:14
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.