Петък, 16 Март 2012 08:39

Сговорна дружина, атрактивна електромобилност прави

От
Зарядна инфраструктура за електромобили в Германия

Хубаво е да знаеш, че някой мисли активно за подобряване на потребителския ти комфорт. При това в повече направления. Пи конвенционалните превозни средства от една страна имаме автопроизводителите и от друга петролните компании. С навлизането на електромобилите в играта ще се намесят и електрическите дружества, но поради много по-лесната за изграждане електромобилна инфраструктура (в сравнение с това на бензиностанции, например), сега всеки автпроизводител ще може да 'затвори кръга' ам. И мнозина вече го правят. С инвестиция във вятърен парк, да речем, една авто компания вече може да продава не само (електрически) превозни средства, но и енергията, необходима за тяхното задвижване. И понеже започнахме с потребителския комфорт, шест германски компании се обединиха, защото искат да направят електрическата мобилност достъпна и лесна за използване...

BMW, Daimler, Bosch, EnBW, RWE и Siemens създадоха Hubject GmbH – съвместно предприятие, което ще изгражда зарядна инфраструктура за електромобили в Германия – стандартизирана, отворена и интегрирана. По план тестовата фаза трябва да стартира в края на лятото, а целта на Hubject е да "осигури на всички бъдещи потребители на електрически превозни средства комфортен и безопасен достъп до национална зарядна мрежа." Системата от електро колонки ще бъде брандирана с "лого за съвместимост," за да знаят шофьорите, че зарядните устройства са съвместими с техните електромобили, докато, 'на заден фон', ще бъдат споделяни данни за "създаване на интегрирана зарядна инфраструктура за доставчици на превозни средства и мобилни услуги." Това означава просто, че потребителите ще бъдат таксувани с точна сума, независимо къде зареждат.

Ние си имаме (само) един (съвсем нов) автопроизводител, но няма причина в България да не търсим наши си начини за разгръщане на зарядна инфраструктура за електрическата мобилност. Ще участваме заедно с нашия технически партньор А1 Eco, например, на поредното си изложения в края на месеца в София, където ще представим различни варианти на електро колонки собствено производство (A1 Eco), както и варианти за тяхното управление. Заедно с Кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА! и предстоящата Национална електрическа обиколка на България така ние спомагаме развитието на електрическата мобилност в нашата страна. Предстои още много Smile.

[Източник: Daimler]

Прочетено 1680 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:17
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.