Print this page
Сряда, 26 Септември 2012 07:02

Tesla супер зарядни и в Европа от втората половина на 2013

От
tesla-supercharger-sistema-super-burzo-zarezhdane-elektromobili
Станция за зареждане на Tesla Model S – като за космически кораби – Снимка: Tesla Motors

В щатите Tesla Motors изгради първите си обекти от новата мрежа за {tooltip}супер зареждане{end-link}Supercharger network{end-tooltip}, което прави възможно пътуването с Model S на дълги разстояния с бързо зареждане възможно - засега през Калифорния, части от Невада и Аризона. Супер зарядните станции са значително по-мощни от която и да било друга днешна зарядна технологии и осигуряват почти 100 кВ на Model S, с потенциал за достигане на 120 кВ в бъдеще. Как осигуряват ток за това? Вероятно не точно, както си мислиш...

С този метод на зареждане е нужен само половин час, за да можеш да караш Tesla Model S в продължение на три часа със скорост 100 км/ч. Според Tesla това е точката на удобството, защото ако стартират, например, в 9:00, обикновено повечето хора спират на обед, около 12, да хапнат, да се разкършат и да пийнат кафе, което отнема около 30 минути.

Tesla е разработила самостоятелно технологията и с помощта на вече използваните при Model S компанията е постигнала минималната възможна цена за всяко супер зарядно устройство. ОК, откъде толкова ток – ами, взимат го от слънцето, с помощта на друга компания на ИД на Tesla Елон Мъск - SolarCity.

И сега най-важното: Tesla планира монтаж на супер бързи зарядни по магистрални коридори в САЩ, както и в Европа и Азия и Европа от 2013. Ъмм, засега два ли сме в "тази" част на Европа, но все някога ще стигне и до нас Laughing.

Сега ще мръднем до пловдсивския панаир, пък после ще ви кажем какво интересно сме видели там ;).

Прочетено 2647 пъти Последна корекция Петък, 05 Октомври 2012 10:37
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.