Петък, 08 Април 2011 01:35

Сименс ще зарежда електромобили за 30 минути

От
Siemens CP700A бърза зарядна станция

Германците обичат да мислят за всичко и постоянно да подобряват своите продукти. Siemens Energy доказа за пореден път че това е така, с пускането на своята нова станция за зареждане на електромобили CP700A. С какво е по-различни тя от предишните модели? С това, че с нейна помощ може да заредите своята електрическа кола само за 30 минути!

Досега устройствата от подобен тип позволяваха зареждане на електромобил в рамките на час, но с по-бързо от очакваното навлизане на електрическите коли в Германия, компанията трябваше да намери начин да ускори времето за зареждане на своите станции.

Да си го признаем, 60 минути за зареждане са много време! 30 минути също не е кой знае колко бързо, но си е значителен прогрес. Подобрението е станало възможно с увеличаване на изходната мощност до 22 киловата.

По отношение на останалите неща, няма какво повече да искате от една зарядно: може от доста далеч да видите дали зарядната станция е "заета" или не благодарение на външното осветление. Ако не е, спокойно може да отбиете и да заредите... с ток, разбира се :).

Първо, плащате със специална карта. След това стартирате зарядния процес от екран, като избирате точното изходно ниво, което желаете (има варианти и 32 ампера трифазен ток), в зависимост от изискванията на вашата кола. Междувременно, като предпазна мярка, през изходния кабел все още не протича електричество.

Накрая, веднъж уточнили волтажа, с който искате да зареждате и закрепили кабела към вашата кола, може спокойно да започнете зареждането. Колонката е защитена от вандализъм със защитна система. Казах ви, че обичат да мислят за всичко!

Функции на Siemens CP700A бърза зарядна станция Източник: greenoptimistic.com
Прочетено 1476 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:49
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.