Четвъртък, 15 Септември 2011 12:20

Колко важно е да получиш CE сертификат за бързо зареждане

От
Бързо зареждане на супер електро колата LAPMO2 на ABB зарядна станция

Днес от шведско-швейцарския технологичен гигант ABB Group дойде чудесната новина, че корпорацията е получила CE сертификат за решения за бързо зареждане на електрически превозни средства, с който се гарантира съвместимост със съответните директиви за сигурност на ЕС.

ABB е първият доставчик на правотокови (DC) решения за бързо зареждане, който минава CE тестовете и според отговорния регулаторен орган, Terra systems на ABB отговаря изцяло на изискванията на директивите за електромагнитна съвместимост и нисък волтаж, създадени да гарантират сигурността на електрическото оборудване. Terra станциите на ABB могат да заредят електрическа кола за 15 до 30 минути, в сравнение с часовете, нужни за зареждане от стандартен AC източник на електроенергия. След вчерашната новина за представената от германския енергиен гигант RWE на Автосалон Франкфурт 2011 бърза зарядна станция, която има сравними технически показатели, вече сме свидетели на рязко подобрение в новите технологии за бързо зареждане и още от тази година в някои европейски държави ще започне инсталирането на супер бързи зарядни станции...

"От пускането в експлоатация на първата обществена европейска станция за бързо зареждане през май миналата година, ние сме тотално фокусирани върху разрастването на нашите глобални инсталации, като в същото време се придържаме стриктно към водещите стандарти за качество и надеждност в бранша. CE сертификатът е абсолютно признание за нашата посветеност на тези принципи и демонстрира качествата на нашите нови, както и на вече инсталираните ни станции", казва Ханс Щренг, старши вицепрезидент и генерален мениджър на EV Charging Infrastructure Product Group в ABB.

Групата е създадена през юли след придобиване на базираната в Холандия Epyon Power, ранен лидер в инфраструктурата за електрически превозни средства. Подкрепен от доказалия се новаторски опит на Epyon и стабилното присъствие на ABB в световен мащаб, новият бизнес е идеално позициониран за предстоящите възможности на глобалния пазар на зарядни решения.

Terra станциите на ABB предлагат несравним обхват от опции за свързване, чиято цел е да помогнат на операторите да управляват мрежите си по-ефективно, включително чрез контрол от разстояние, управление на зарядни сесии и безпроблемна бек-офис интеграция. Всички Terra системи могат да се свързват с Network Operations Center (NOC) на ABB, който осигурява поддръжка от разстояние и софтуерни актуализации. С навлизане на нови модели електромобили на пазара, ABB твърдо вярва, че Terra зарядните устройства ще поддържат всички съществуващи и бъдещи стандарти за свързване и комуникационни протоколи.

[Източник: ABB]
Прочетено 2468 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:27
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.