Понеделник, 28 Май 2012 00:21

A1 Eco постави първата електро колонка в Пловдив

От
zariadna stanciq elektro kolonka plovdiv

Няма по-сладко нещо от добре свършената работа и ето че вече започват се появяват зарядни станции за електромобили на различни места в България. След монтажа на първата в България обществена електро колонка в Исперих през лятото на 2011 г. и единствената в нашата страна фотоволтаична инсталация със същото предназначение в София, сега А1 Eco постави и първата електро колонка в града под тепетата. И ние бяхме там, и заредихме електро кола...

В събота сутринта се отправихме на поредния тест с Opel Ampera и на обед вече бяхме в Пловдив, за да изпробваме току монтираната от нашия технически партньор A1 Eco първа зарядна станция в града. Мястото може и да ви изненада, но електро колонката е монтирана на стената на... ресторант. И понеже стана дума за Исперих, другата изненада е, че ресторантът носи същото име и се намира на ул. Вечерница 9А.

zariadna stanciq elektro kolonka plovdiv restorant isperih

Значи, когато си купите електро кола в Пловдив и идете на вечерно посещение (о, и съвсем не само вечерно, разбира се) докато хапвате и ммм, допълвате хапването с други неща, отпред може да включите електро колата си и да я заредите безплатно. За час два при сегашните технологии за зареждане няма да се случи чудо, но ще добавите някой и друг километър към пробега, а самият факт, че може да заредите колата си на такова място сам по себе си ни допада особено много.

Точно като по поръчка за нашата проба за зареждане валеше приличен дъжд, но това по никакъв начин не ни попречи да включим щепсела на зарядния кабел на Ampera в колонката и след зелени светлини от тестовото устройство да свържем колата с електро колонката. Наши приятели от местните интернет медии снимаха жадно и колата, и новата придобивка, а патрулната полицейска кола, която мина покрай нас мина още по един път в двете посоки и понеже вече бяхме влезли да хапнем и нямаше кой да питат отвън, момчетата не спряха, но по погледите и жестовете им съдим, че биха сменили веднага астрата с ампера...

Днес вероятно в много от пловдивските сайтове ще се говори за новата електро колонка и ние очакваме други ресторанти и въобще обекти, да си поръчат от "предимството на конкуренцията". И понеже зареждането не се заплаща, засега безплатен обяд може да няма, но виж, безплатен заряд, има. Ние пък продължаваме с популяризиране на електромобилите и за всяка нова добавена електро колонка в СПОДЕЛИ ЗАРЯДА ще ви светваме с нарочна статия, докато не спрем да смогваме на темпото.

eCars.bg

Прочетено 3405 пъти Последна корекция Сряда, 18 Февруари 2015 15:03
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.