Сряда, 17 Октомври 2012 21:50

Първи електро колонки от A1 Eco в Шумен и Девин

От
elektro_kolonka_a1-eco_shumen
В Шумен вече може да се зареди електромобил на ул. Цар Освободител 57 - Снимка: A1 Eco

Зарядна станция за електромобили предизвиква голям интерес в Шумен.

Днес правителството прие план за стимулиране на електрическата мобилност у нас. Основен акцент в него е предвижданата субсидия от 5,000 лв за закупуване на електромобил. По повод краткия анонс, който направихме за събитието в нашата фейсбук страница, веднага се появиха различни питания, на които се надяваме в скоро време да има отговори. Дотогава, и докато се дефинират окончателно и въведат субсидиите, продължаваме ефективно да популяризираме електрическата мобилност – а нашите приятели от A1 Eco пък продължават с монтирането на електро колонки из цяла България. То сега се започва, дето се вика, а в списъка с градове с обществена, частна или общинска зарядна станция сега наред са Шумен и Девин. Имаме и снимки, разбира се :)

Шумен. Движещото лице в града е Евгени Бонев, собственик на фирма Бонев Консулт която се занимава с извършване и удостоверяване на професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация. Фирмата е представител и на Застрахователно дружество Лев Инс. Хм, сега вече и на A1 Eco за Шумен. Резултат? Зарядна станция монтирана пред офиса на Бонев Консулт на ул. Цар Освободител 57 в града. Кабел през тротоара? Да, това е наложителното решение засега, но вече е подготвено запитване до общината за отреждане на мястото за паркиране отпред за електромобили и преместване на колонката до бордюра, по модела на схемата с първата общинска зарядна станция за електромобили в България, която A1 Eco изгради в родния Исперих през 2011 г. в съвместен проект с общината.

Вечерта в деня на монтажа от фирмата се обадили на Теди Иванов от A1 с думите: "Много хора спират да питат какво е това ново устройство на стената на офиса ни". Не е чудно, че възможност да зареждаш колата си, докато е паркирана, при това безплатно, предизвиква голям интерес. Да, зареждането и на тази колонка на A1 Eco е безплатно и това определено си е ефективен стимул за развитие на електрическата мобилност.

Дeвин. Ето че някои градове си избират интересни поводи за собствените си празници. В Девин, например, по случай 100 години от освобождението A1 Eco монтира зарядна станция за електромобили на общинската сграда за данъчни, социални и други дейности...

Електро колонката в Девин е пригодена да зарежда електрически коли, скутери и велосипеди, но ето нещо интересно – в момента общината обмисля изграждането на още 4 зарядни станции в града. Звучи като развитие за електрическата мобилност, нали.

elektro_kolonka_a1-eco_devinПървата общинска електро колонка на Девин скоро може да си има още 4 "колежки"

Това са си две нови електро колонки в различни краища на България, които бързо ще намерят място в зарядния ни локатор. Всъщност, вашия заряден локатор, защото той, разбира се, е за всички. Още е съвсем младичък, но колегите от PlugSurfing, неговите създатели, които представляваме в България, вече правят нова версия. Ние тестваме нашенския й вариант и ще обявим обновлението както си му е реда, че и отгоре, само да пипнем детайлите.

И, хайде да видим колко града в България ще се сдобият със зарядни станции за електромобили до края на годината?

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 3361 пъти Последна корекция Сряда, 17 Октомври 2012 23:44
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.