Неделя, 08 Май 2011 16:00

Електрическите мотори Zero – с $2.4 млн. по-мощни

От
Електрическите мотоциклети Zero увеличават финансовия си капитал

Производителят на електрически мотоциклети Zero Motorcycles, базиран в Санта Круз, САЩ, набра още $ 2,4 милиона от частен капитал, според новото изявление на американската комисия за ценни книжа.

По-рано тази година, полицията в Скотс Вали, Калифорния, започна да използва мотори Zero DS за градско патрулиране. Според изявление на фирмата, Zero DS има пробег до 80 км, разрешен е за използване по магистрали, безопасен за оф-роуд мотоциклетни пътеки и се движи тихо поради своето изцяло електрическо задвижване, което го прави потенциално изгоден за градските правоохранителните органи.

Полицейските патрули в Калифорния, разполагат с електрически Zero за работата си

В края на 2010 г. Zero Motorcycles разшири продажбите на своите изцяло електрически мотори, като започна да изнася и за Австралия. Компанията днес продава продукти в 32 страни, включително САЩ, Швейцария, Германия, Италия, Великобритания и Канада.

Миналото лято Zero Motorcycles придоби патент в САЩ за вътрешно свързване на батерийната система, която намалява загубите на енергия под формата на топлина около захранващите пакети в техните мотори. Бившият "Терминатор" и губернатор на Калифорния, бате Арни Шварценегер, подкрепи и популяризира проекта.

Арнолд Шварценегер подкара електрическия Zero

Конкурентите на Zero включват както нововъзникналите Brammo и Mission Motors, така и големи компании - производители на мотори като Honda и BMW, които също се очаква да представят свои изцяло електрически модели.

Предвид увеличения капитал и навлизането на марката в Европа, няма да е изненада да видим Zero и по нашите пътища. Ентусиасти и фенове има, а предстоящото развитие на инфраструктурата за зареждане на електро-возила, ще увеличи популярността и наличието на тези продукти.

Прочетено 1816 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:33
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.