Петък, 06 Май 2011 11:00

Електронни здравни записи за намаляване на вредните емисии

От
Електронни здравни записи

Здравната индустрия е причина за до 8% от генерираните CO2 емисии в САЩ на година, но пълно преминаване от хартиени към електронни медицински записи може да намали до минимум този процент...

Според скорошно проучване на Kaiser Permanente, ако за цялото население на САЩ се въведат електронни здравни записи, CO2 емисиите ще бъдат намалени с 1.7 милиона тона.

Kaiser Permanente, заедно с другите топ пет медицински групи, е създала информационна банка за обмяна на данни на пациенти, но въвеждането на технологията в цялата страна е бавно. За Kaiser, цифровизирането на техните записи е спестило на компанията 1,044 тона хартия и е намалило токсичните химикали от рентгени с 33.3 тона. Въвеждането на виртуални доктор-пациент срещи е спестило 92,000 тона въглеродни емисии.

За да помогне на повече лекари и медицински групи да направят промяната, федералното правителство предлага облекчения за до $44,000 на лекар за усвояване на работата с електронни записи. Установяването на по-добра IT система може да спести на здравеопазването на САЩ $81 милиарда на година.

Прочетено 949 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:38
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.