Четвъртък, 12 Април 2012 09:45

Кой предлага безплатна туристическа обиколка с електромобил?

От
Екотуризъм с електро коли

Е, щеше ни се да сме ние, но засега не сме готови с такава инициатива. Но пък работим по нещо от сорта, което наричаме Национална електромобилна обиколка на България лятo 2012. За нея в следващите седмици ще даваме все повече информация и това, че в България с микро изключения все още не се продават електромобили (говорим за автопроизводителите) не ни пречи да съберем група от наличните в момента у нас и различни електро коли от чужбина, за да обиколим България и а покажем на повече хора електромобилите. Има и друг начин за демонстрация и то с туристически привкус. Да видим кой се е захванал да го предлага...

Германският регион Шварцвалд е едно от най-популярните туристически кътчета в страната. Там на туристите са решили да предложат нова уникална услуга - безплатни половиндневни обиколки с електрическа кола. Има общо 12 електромобили, които може да бъдат взети на 10 различни места, но това не е първата електро оферта на региона. Има и 100 електро колела - взимаш, караш, че и безплатно на рейс и влак може да се повозиш. Ето как действат хората:

В цяла Германия ние сме първият регион, който предоставя електро коли на туристите безплатно. Предлагаме безплатно возене на автобус и влак, а от 2010 г. и 100 електрически велосипеди. Изборът е ваш!

Торстен Рудолф, Директор на Black Forest Tourism Board

Това ни напомня донякъде на невероятната електромобилна оферта на един австрийски регион, но няма да жалваме излишно колко хубаво е в Австрия и Германия - хората са си го направили сами, не са чакали да падне от небето. Затова ние сме се наели с популяризиране на електрическата мобилност чрез нашите интернет страници eCars.bg и Elektromobili.bg и планираните кампании за лято 2012, за да стимулираме повече хора в България да им обърнат внимание и да се съзрат възможности за своя регион и бизнес. Някой е направил интересни и полезни неща, просто ще е много хубаво и ние да започнем да ги прилагаме. Няма държавни помощи, няма мрънкане по институции, само свежа мисъл и далновидно инвестиране, при това с много желание, постоянна усмивка и приятелско отношение.

s_elektricheski_velosiped_iz_schwarzwald_bezplatno
С електрически велосипед из Шварцвалд - безплатно! Снимка NY Times

Така, в Шварцвалд може да се наеме електрически Smart ForTwo за половин ден със специална Black Forest Card, както вече стана дума, абсолютно безплатно. С картата може да се кара и три часа електро колело, отново безплатно, и това определено ни привлича много като предложение. Човек би казал, ами от какво печелят? С такива атрактивни предложения е много лесно да предразположиш човек да гостува на твоя регион, където, разбира се, ще отседне в някой хотел, ще пазарува, ще хапва по китни ресторантчета и т.н. Великден е само след дни и тази статия ни подготвя много добре с някои страхотни идеи за празника. Изкарайте си и вие страхотно Smile.

Мартин Хаджистойков

Прочетено 1478 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 22:57
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.