Formula E Маями на 14 март 2015 от 21:45 по БНТ HD

Formula E
В този блог: Електрическите болиди отиват в САЩ.

Поредният кръг от дебютния сезон на шампионата за електрически болиди Formula E стартира в 4 местно време в Маями, Флорида...

Formula E отиде и в щатите и отзивите от вчерашния 13 март са супер обещаващи. Екзалтираният създател на сериите Алехандро Агаг споделя:

"Искам да благодаря на Miami Heat за чудесното гостоприемство и невероятната арена, както и че работиха с нас за организирането на първото Miami ePrix състезание. Не беше лесна задача и за да разберете колко сложна е машината зад такова събитие трябва да знаете, че поискахме 163 различни разрешения от различни органи и институции. Без подкрепата на Heat, общината, окръг Miami Dade, PAMM and the Frost Museum и безценната работа по координацията на Andretti Sports Marketing това събитие нямаше да е възможно."

"Имаме много заявки от хора, които искат да участват в ePrix, особено такива предлагащи гостоприемство и ще е трудно да задоволим всички. Очакваме и много зрители, сигурен съм, че атмосферата ще е страхотна в един град, който е нещо като връзка между САЩ и Латинска Америка. Веднага се почувствахме добре дошли, още от старта на разговорите с местните власти и ще останем дълго тук."

След състезанието в Буенос Айрес, от Formula E потвърдиха, че в сезон две осем производители ще участват със собствено задвижване на болидите.

Състезанието в Маями започва в 4 следобед местно време, а излъчването с коментар на български по БНТ HD от 21:45 наше.

Ето и едно видео, в което Агаг тества електрическия болид преди състезанието.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

С огромно удоволствие изгледах състезанието. Чудесно каране, оспорвана битка до финала. Най-големи адмирации заслужава според мене Скот Спийд - американеца дебюдант. Изкачи се много места напред, и имаше около 5-6% при финала. При само 1% за повечето болиди Чудесен професионален коментар! Никога не съм бил почитател на Формула 1, но Формула Е определено ми харесва много!

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Гледах го току що цялото състезание по "БНТ Ейч Ди" и останах много очарован. Имаше много е-моция, тактика, напрежение (в прекия и преносен смисъл). Това състезание след години ще измести F1 със сигурност. Дизайна на електромобилите също е по лицеприятен от този на F1.

Valentin
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари