Вторник, 09 Август 2011 08:00

Безжично електрическо колело зарежда iPhone, няма майтап

От
Малко 'сигнален', но зареждащ и мобилни устройства електровелосипед

Темата електровелосипеди става все по-актуална, а с нея всички ние трябва да 'бутаме' нещата силно и към друга важна тема - изграждането на инфраструктура и по-простичко казано, велоалеи. Цените на електро колелата също са параметър, по който има да се работи, за да станат по-масово достъпни.

Всичко това обаче въобще не пречи на развитието на технологиите при електрическите велосипеди, както доказва Daymak с модел на безжичен електровелосипед от началото на тази година. Всъщност, в колелото все пак има миниатюрно количество кабели, но те се намират в предната главина. Иначе казано, това е първото изцяло електрическо, безжично колело в света...

И сега, както ви светнахме в заглавието, колелото си има не какъв да е аксесоар, а новаторски USB порт, който може да използвате, за да заредите своя iPhone, iPad, Nook ил всяко друго подобно устройство.

Daymak смята да продава Shadow eBike с 250W или 350W електромотори, които "осигуряват 20-25 км пробег в ‘изцяло електрически режим' и съответно 35-40 при асистенция с педалите".

Пълното зареждане на батерията отнема около 2 часа, макар че от Daymak не казват какво влияние ще оказва на заряда в батерията и съответно пробега зареждането на мобилни устрйства.

Ако намерим някок и друг отзив ще споделим, но за да стане по-лесно у нас, май ще трябва да питаме спецовете от EcoPowerSport какво мисля за вграждането на USB технологии в техните електрически колела.

Прочетено 1736 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:24
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.