Сряда, 04 Януари 2012 08:30

iPhone ще е в услуга на BMW i3 електромобил

От
Първи снимки на iPhone приложението за електрическия BMW i3

ОК, вече сме в 2012 г. и това ни приближава още към първия изцяло електрически модел на BMW, наречен i3, който си има добавка 2013. Всъщност, май вече сме дори по-близо или поне от BMW се опитват да 'скъсят дистанцията' с няколко снимки от своето първо BMW i3 iPhone приложение...

Вчера на Facebook страницата на BMW i се появиха изображения на iPhone приложението за разполагащия поне в концептуалната си версия с полу стъклени врати i3 и от тях определено личи, че BMW разработва много по-усъвършенствано от настоящите приложения за мобилни телефони.

Ясно е, че с него ще може да проверяте състоянието на батерията на своя BMW i3, но по-интересна е опцията за връзка с навигационната система на колата за планиране на пътувания, търсене на зарядни станции, управление на зареждането и предварително затопляне. Да, всичко това просто докато си седите вкъщи, в офиса или в някое кафене...

BMW i3 Smart Charging - зареждане в подходящо време, на ниска цена
Зареждане в подходящо време, на ниска цена

На една от снимките се вижда и опция за зареждане на име Smart Charging, която вероятно има нещо общо с бъдещите технологии за интелигентни мрежи. С нея BMW i3 сигурно ще може да се зарежда, когато електричеството е най-евтино и, разбира се, потеблението най-ниско.

Вече сме обсъждали това в предишни статии, но ето пак - може и да ви звучи странно, но в BMW явно са решили да стимулират не само използването на собствените им коли. Доказателство за това е друга опция на приложението, с която може да планирате путъвания само с частично участие на BMW i3. Какво означава това? Ами, карате до някоя спирка на метрото, например, там паркирате (и включвате за зареждане) и продължавате пътуването си с градския транспорт. Така вече правят не малко хора и в настоящия момент и остава да видим дали телефонната добавка ще улесни по някакъв начин процеса.

На този етап BMW не дава повече информация, но с предстоящото само след седмица автошоу в Детройт няма как по мрежата да не се появят още BMW i3 iPhone подробности.

[От: Green Car Reports]

Прочетено 1717 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:46
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.