Четвъртък, 01 Декември 2011 14:30

Ново от Tokyo Motor Show: Хибридната Honda AC-X е готова да те раздвижи!

От
Електрическата Honda AC-X - хибридно виждане за бъдещето

У нас се карат хибридни модели на Honda, макар и не много на брой - или поне не подозираме колко, тъй като на пръв поглед не се отличават от стандартните автомобили. След представянето на новия, зареждаем хибрид на марката, обаче, това ще се промени, тъй като няма как такава кола да остане незабелязана в трафика...

Honda демонстрира цялата гама от транспортните си решения на Tokyo Motor Show, от концептуален седан - зареждаем хибрид, до сгъваем скутер. Въпросният хибрид - наречен AC-X ( Advanced Cruiser eXpirience), е свръх-модерен модел, повлиян от естетиката на FCX Clarity - седанът с горивни клетки, но излъчва индивидуалност и имидж на представителен, демонстрационен plug-in хибрид.

Задвижван от 1.6-литров четирицилиндров двигател и двойка електрически мотори, четири-местният AC-X "стъпва" на футуристични колела с размер 21", чиято прозрачна външна част остава статична, дори когато колата е в движение.

Друго интересно нововъведение е, че при AC-X силно се залага на автономното управление, с "Automatic Drive Mode Support" - автоматизиран асистент при шофиране, който при активиране 'сгъва' волана към арматурното табло, задава подходящ 'релаксиращ' наклон на предната седалка и предоставя удобна опора за краката на водача, като същевременно безопасно отвежда хибрида до зададената крайна дестинация на пътуването.

Подсилена с 'умните' технологии, зареждаемата Honda ще може да изминава поне 50 км в изцяло електрически режим и да развива в него скорост до 100 км/ч!

Ето и нещо по отношение на външния (и вътрешния) вид Wink:

elektricheska-honda-acx.jpg-1 elektricheska-honda-acx.jpg-2 elektricheska-honda-acx.jpg-3 elektricheska-honda-acx.jpg-4 elektricheska-honda-acx.jpg-5 elektricheska-honda-acx.jpg-6 elektricheska-honda-acx.jpg-7 elektricheska-honda-acx.jpg-8

[От: Autoblog Green]

[Галерия снимки: Autoblog]

Прочетено 5728 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:13
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.